Στην ενίσχυση ή στη δημιουργία μιας νέας σχολικής βιβλιοθήκης συμβάλλει η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ), που φιλοξενείται φέτος στις εγκαταστάσεις της.

«Δίνεται η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές ή ακόμα και γονείς που θα επισκεφτούν το ‘Bazaar ΔΕΘ 2013’ να βάλουν σε μια κληρωτίδα το όνομα του σχολείου τους και τo Σάββατο, μία μέρα πριν από την ολοκλήρωση της Έκθεσης, θα γίνει η κλήρωση και το σχολείο που θα κληρωθεί θα κερδίσει ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων για τη σχολική βιβλιοθήκη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, από το περίπτερο 4 της ΔΕΘ, όπου λειτουργεί το Bazaar βιβλίου.

Η νέα δράση «Η βιβλιοθήκη στο Σχολείο» του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Bazaar ΔΕΘ 2013» (σ΄ έναν χώρο 1500 τμ, με 500.000 τόμους βιβλίων από 150 εκδοτικούς οίκους από όλη την Ελλάδα οι βιβλιόφιλοι μπορούν να αγοράσουν σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές).

«Το βιβλίο παίζει καλά… στη ΔΕΘ. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου που αποδεικνύει ότι η φετινή μας πρωτοβουλία θα δικαιωθεί και θα έχει διάρκεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ.

Το Bazaar βιβλίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ λειτουργεί, καθημερινά, από τις 4 – 10 μ.μ και τα Σαββατοκύριακα απο τις 10 π.μ. ως τις 10μ.μ.