Σε εξέλιξη είναι η διαδικασίας πρόσληψης 1.200 οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για τη στελέχωση μονάδων, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, με θέμα «Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας».

Με την ερώτησή της προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής ‘Αμυνας η βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να φθάσει ο μέσος όρος αναπαραγωγής του ελληνικού έθνους τουλάχιστον τα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, για την περαιτέρω ενίσχυση των πολυτέκνων αλλά και τριτέκνων οικογενειών, και την επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων.

Στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι, κατά το μέρος της ερώτησης που αφορά στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας,  το ζήτημα της στελέχωσης των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί διαρκή πρόκληση τόσο για το ΥΠΕΘΑ όσο και για τα Γενικά Επιτελεία. Αντιμετωπίζεται δε αφενός βραχυπρόθεσμα με την εν εξελίξει διαδικασία πρόσληψης 1200 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και αφετέρου μεσομακροπρόθεσμα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και της νέας Δομής Δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.