Φοιτητικό πάσο και για τους σπουδαστές των Ανώτατων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

Για «αποκατάσταση μιας εξόφθαλμης αδικίας» μιλά ο υφυπουργός Τουρισμού


ΕΛΛΑΔΑ
13:43
09/12/2019
Φοιτητικό πάσο και για τους σπουδαστές των Ανώτατων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης
1
loading

Διάταξη που προβλέπει να δίνεται ακαδημαϊκή ταυτότητα και φοιτητικό πάσο και στους σπουδαστές των Ανώτατων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που τέθηκε σε διαβούλευση, έπειτα από συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμοί, οι σπουδαστές των ΑΣΤΕ, η εισαγωγή των οποίων γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, ήταν οι μοναδικοί, έως σήμερα, που δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους φοιτητές. Κυρίως, δεν δικαιούνταν την παροχή έκπτωσης κατά 50% στα εισιτήρια των μετακινήσεων τους.

Με τη ρύθμιση που κατατέθηκε αποκαθίσταται αυτή η αδικία, ενώ η έκδοση της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας θα γίνει με υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας χαρακτήρισε την εξέλιξη «αποκατάσταση μιας εξόφθαλμης αδικίας», προαναγγέλλοντας παράλληλα συνολική αναβάθμιση των ΑΣΤΕ. «Το φοιτητικό πάσο στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ, προκειμένου να έχουν έκπτωση τις μετακινήσεις τους, είναι μια κίνηση που αποκαθιστά την ισονομία. Είναι, όμως, μόνο η αρχή. Με το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση, που θα έρθει σε λίγο καιρό, θα προχωρήσουμε στη συνολική αναβάθμιση των ΑΣΤΕ με νέες ειδικότητες, σύγχρονα προγράμματα σπουδών και υψηλή εξειδίκευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar για τους φοιτητές του ΕΑΠ

    που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται από νησιά και επαρχίες στα εξεταστικά κέντρα ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει