Κακοκαιρία Διδώ: Η εξέλιξή της σε χάρτες, πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας

Σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα


ΕΛΛΑΔΑ
10:58
09/12/2019
Κακοκαιρία Διδώ: Η εξέλιξή της σε χάρτες, πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας
1
loading

Η κακοκαιρία Διδώ χτυπά από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα μας. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει από τις βραδινές ώρες τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά δεδομένα της Δευτέρας 9/12 που δημοσιεύει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Ασετροσκοπείου Αθηνών.

Κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 - Τετάρτη 11/12 τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προξενήσει την κακοκαιρία Διδώ θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Την Πέμπτη 12/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες οι οποίοι δείχνουν την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS, καθώς και προγνωστικοί χάρτες βροχών/καταιγίδων, για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM.

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της Διδούς, έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12.

Ποια ήταν η Διδώ

Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ, σύμφωνα με την wikipedia, ήταν πριγκίπισσα της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα. Όταν έφτασε στη Λιβύη ζήτησε από τους ντόπιους και τον βασιλιά τους Ιάρβα να της επιτρέψουν να χτίσει στην ακτή μία πόλη. Ο Ιάρβας δέχθηκε, υπό τον όρο η πόλη να καταλαμβάνει τόση έκταση όση ένα τομάρι βοδιού.

Η Διδώ έκοψε το τομάρι σε πολύ στενές λωρίδες και, ενώνοντας τη μία με την άλλη, περικύκλωσε τόσο χώρο, ώστε της έφθασε να κτίσει την Καρχηδόνα και την ακρόπολή της, τη Βύρσα (βύρσος = δέρμα, τομάρι).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΣΥΡΙΑΝΟΣ

    ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑΛΟ -ΕΞΥΠΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΩΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΤΗς ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟΡΩ?/ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ --

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει