Δήμος Αθηναίων: Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης στο Γκάζι και το Παγκράτι

Στον Κεραμεικό και στην Πλατεία Πλυτά επιχείρησαν συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης


ΕΛΛΑΔΑ
13:36
06/12/2019
Δήμος Αθηναίων: Δράσεις καθαριότητας και αποκατάστασης στο Γκάζι και το Παγκράτι
6
loading

Τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της πόλης με στόχο τον καθαρισμό και την αποκατάστασή τους συνεχίζει ο Δήμος Αθηναίων.

Στην πλατεία Κεραμεικού και στην Πλατεία Πλυτά το τελευταίο τριήμερο επιχείρησαν συνεργεία  των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Ηλεκτρολογικού.

Στην Πλατεία Πλυτά και σε μια μεγάλη παρέμβαση που κράτησε τρεις ημέρες, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Πρασίνου επιχειρώντας με όλα τα μέσα που έχουν στην διάθεση τους, κλάδεψαν μεγάλο αριθμό ψηλών δέντρων ενώ περιποιήθηκαν παράλληλα τη θαμνώδη βλάστηση και το γρασίδι που καλύπτει μέρος της πλατείας. Παράλληλα φυτεύτηκαν νέα δέντρα και θάμνοι για περαιτέρω καλλωπισμό.

Τα ειδικά συνεργεία, στο πλαίσιο της αποκατάστασης, επιδιόρθωσαν και έβαψαν τα σπασμένα και χαλασμένα παγκάκια, τα καλαθάκια (επιδαπέδια και επιστήλια) που σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να αντικατασταθούν από καινούρια, ενώ βάφτηκαν οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού και τα παρτέρια της πλατείας.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού, με τη σειρά της, αποκατέστησε τον ηλεκτροφωτισμό τόσο της πλατείας όσο και των γύρω πεζοδρόμων αντικαθιστώντας τους καμένους λαμπτήρες στις κολώνες και διορθώνοντας ζημιές στους κεντρικούς πίνακες ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλος, οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας σκούπισαν την περιοχή και στη συνέχεια, με ειδικά πλυστικά οχήματα, τα οποία απελευθερώνουν ζεστό νερό με μεγάλη πίεση, την έπλυναν και την απολύμαναν.

Στην Πλατεία Κεραμεικού οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων έπλυναν τη πλατεία κοντά στις εισόδους του μετρό με ειδικά καθαριστικά - απολυμαντικά ενώ οι βαφείς του τμήματος ειδικών εργασιών αφού πρώτα έξυσαν τους τοίχους ώστε να αφαιρέσουν τις αφίσες που υπήρχαν στην πλατεία, στη συνέχεια τους έβαψαν όλους για να αποκατασταθεί η εικόνα που είχε ο χώρος.

«Γκάζι και Παγκράτι. Πλατεία Κεραμεικού και πλατεία Πλυτά. Ολοκληρώσαμε την τριήμερη παρέμβαση καθαριότητας, επισκευών και φωτισμού. Ακόμη δύο πλατείες που είναι έτοιμες, καθαρές και περιποιημένες, για τη βόλτα του Σαββατοκύριακου» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar jim

  Αν δεν απαγορευτούν τα σπρέι να πωλούνται σε μη επαγγελματίες μια από τα ίδια και φυσικά αστυνόμευση

 2. avatar GNK

  Δεν καταλαβαίνω τα κατορθώματα, ο καλλωπισμός και η καθαριότητα είναι αυτονόητα γιατί πρέπει να τα διαφημίζουμε.

 3. avatar ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ

  σε λιγες μερες θα γινουν οπως πριν. θα κυκλοφορησουν οι μανταμητσες με τα σκυλακια τους θα τα γεμισουν περιττωματα ,θα [...] οι αλβανοι και οι λαθρο και θα ειναι παλι απλησιαστα. προλαβετε να τα χαρητε μεχρι αυριο

  1. avatar Ξέρετε

   Ξέρετε δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αρνητικοί...
   Γίνεται μια προσπάθεια καλή.
   Ας την ενισχύσουμε με οποίο τροπο μπορούμε.

 4. avatar ante re ΑΑΑ

  ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ; ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;
  ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ; ΦΣΔ

 5. avatar χαχα2222

  ΜΠΡΑΒΟ σε ολους..δημαρχο και εργαζομένους!!!ελπίζω να σεβαστούν τον κόπο τους τα [...] που πανε και κανουν γκράφιτι παντου...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει