Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί την επόμενη Τετάρτη η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Την ίδια μέρα προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Αθήνα στις 13:00 στην οδό Σταδίου, έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η δεύτερη Τριμερής Συνάντηση Συμφιλίωσης με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

«Ακόμα και στις χειρότερες μέρες της κρίσης, με αναδιαρθρώσεις που ανέτρεψαν το τοπίο του κλάδου, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κατάφεραν να αποτρέψουν τις απολύσεις, που ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου για τον κλάδο μας» αναφέρει η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές “ζαριές” και business plans με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας!» τονίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

«Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτά τα δεδομένα, οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μάς αφορούν όλους. Όσες, τυχόν, τράπεζες σχεδιάζουν να τη μιμηθούν, ας ξέρουν ότι θα έχουν απέναντι σύσσωμους τους εργαζόμενους του κλάδου. Απαιτούμε από την Τράπεζα Πειραιώς την άμεση ανάκληση των απολύσεων και τη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία μας» καταλήγει η ΟΤΟΕ.