Η ανάρτηση καφετζή από το Αγρίνιο με τα χιλιάδες σχόλια και likes: Γιατί κύριε κράτος;

Η περιγραφή του στο Facebook για τα προβλήματα του κλάδου του προκάλεσε συζήτηση


ΕΛΛΑΔΑ
10:21
15/11/2019
Η ανάρτηση καφετζή από το Αγρίνιο με τα χιλιάδες σχόλια και likes: Γιατί κύριε κράτος;
22
loading

Περισσότερα από 1.000 σχόλια και πάνω από 12.000 shares συγκέντρωσε η ανάρτηση ενός καφετζή από το Αγρίνιο, ο οποίος απευθύνεται στο κράτος και διερωτάται κατά πόσο μπορεί να επιβιώσει με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή του.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, έχει το καφενείο από το 1987. «Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι 1,30 καφέ, ούζο κρασί, 1,50 αναψυκτικό, 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια 3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτις, για μεζεδάκι... αμισθί!!!

Με αυτά τα λεφτά, είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού, (αγορά αγαθών, ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση, ΤΕΒΕ, εφορία, τέλη δήμου, επιμελητήριο, καθαριότητα, ανακαινίσεις ... Λογιστή κτλ ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο !!! ΓΊΝΕΤΑΙ ????????!!!!!!!!!!», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Κύριε κράτος:

Έχω καφενείο, στο Αγρίνιο, από το 1987!!!

Μέχρι σήμερα, εχω δεχτεί πάνω από εκατό φορές ελέγχους , από υπηρεσίες, (εφορία, υγειονομικό, αστυνομία, δήμο κτλ), και καθημερινά από τους πελάτες μου!!!

Οι ώρες μου μέσα στο καφενείο, είναι γύρω στις 18 με 20 ώρες το 24ωρο!!!

Έχω χάσει την προσωπική μου ζωή, για να έχω σωστό μαγαζί και να είμαι εντάξει με τον κόσμο και την κοινωνία !!!

Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι, 1,30 καφέ, ούζο κρασί, 1,50 αναψυκτικο, 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια, 3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτις, για μεζεδάκι... αμισθί!!!

Με αυτά τα λεφτά, είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού, (αγορά αγαθών, ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση, ΤΕΒΕ, εφορία, τέλη δήμου, επιμελητήριο, καθαριότητα, ανακαινίσεις... Λογιστή κτλ ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο !!!

ΓΊΝΕΤΑΙ????????!!!!!!!!!!

Κάθε μέρα, είμαι υποχρεωμένος, να καθαρίζω το μαγαζί μου, τις τουαλέτες από την χρήση των πελατών μου και όχι μόνο, να προσέχω τα πράγματα που αφήνουν οι πελάτες μου, στον χώρο του μαγαζιού και στο ψυγείο, μέχρι να τα ξαναπάρουν, να προσέχω τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους άρρωστους και τα παιδιά και το πρωί, μέχρι να ανοίξουν τα ιατρεία, τα σχολεία, τα μαγαζιά και οι υπηρεσίες και το μεσημέρι μέχρι να ξαναφύγουν για τα χωριά ή τα σπίτια τους!!!

Έρχεται το κράτος και μου επιβάλει , φόρους για οτιδήποτε , μου επιβάλει προκαταβολή φόρου, μου επιβάλει να πληρώνω επιμελητήριο , χωρίς να έχω κανένα ώφελος, μου επιβάλει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ , του νερού και του τηλεφώνου, διπλάσια ή και παραπάνω χρέη, για να κάνουν κοινωνική πολιτική... αυτοι, με τα δικά μου χρήματα !!!

Μου επιβάλει να αγοράσω απο την τράπεζα, μηχάνημα... ΒΟS και να μου παίρνει τα χρήματα της δουλειάς μου η... ΤΡΑΠΕΖΑ ... !!!!????

Μου επιβάλει να πληρώνω για τον δήμο, για ιατρική περίθαλψη, για σύνταξη, για δομές, για αστυνόμευση, για δικαιοσύνη, όταν αυτά είναι σχεδόν ανύπαρκτα και σχεδόν εξευτελισνενα, από το κράτος προς εμάς!!!

Κύριε κράτος:

Ποιος έλεγχος προς τις τράπεζες, όταν σε κάθε συναλλαγή με πελάτη, παίρνει προμήθεια από ένα ευρώ το λιγότερο και πάνω???

Ποιος έλεγχος στις τράπεζες, που σου κλέβουν τα χρήματα απο τους λογαριασμούς, όταν είναι λίγα στο βιβλιάριο ή αργεί κάποιος να κάνει συναλλαγές
μαζί τους???

Ποιος έλεγχος προς τις τράπεζες, τα ταχυδρομεία, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ , την εφορία, που δεν έχουν τουαλέτες για το κοινό, που δεν έχουν πάρκιν για τους πελάτες, που δεν έχουν πρόσβαση για ΑΜΕΑ ή καροτσάκια μικρών παιδιών, που δεν προσφέρουν καθίσματα... ούτε νερό στους ανθρώπους που περιμένουν με τις ώρες και πολλές φορές δεν εξηπηρετουνται???

Ποιος έλεγχος στις υπηρεσίες, για την συμπεριφορά πολλών υπαλλήλων???

Ποιος έλεγχος στα νοσοκομεία και στην συμπεριφορά πολλών γιατρών???

Ποιος έλεγχος στην εφορία, που είναι το ΜΟΟΟΝΟ δημόσιο ταμείο και αν θέλεις να πληρώσεις κάτι, σε στέλνει στις... τράπεζες , για να πληρώσεις και την προμήθεια???

Και αν θέλεις κάποιο χαρτί σε στέλνει σε... λογιστές , για να πληρώσεις και εκεί ???!!!!

Ποια η θέση του κράτους, όταν εγώ έχω ένα σπίτι με δάνειο και δεν έχω την κυριότητα του σπιτιού, αλλά την έχει η τράπεζα, να πληρώνω εγώ ΕΝΦΙΑ ???

Όταν η τράπεζα βγάζει σε πληστηριασμο ένα σπίτι, για μη καταβολή των δόσεων, δεν πρέπει ο δανειολήπτης, να πάρει πίσω ένα μέρος από τα χρήματα που έχει δώσει στην τράπεζα?!?

Γιατί κύριε κράτος, με στέλνεις υποχρεωτικά στον στρατό, (και έτσι πρέπει), όταν βγω στην σύνταξη, δεν μου τον θεωρείς εργασιμο και συνταξιοδοτισιμο, αυτόν τον χρόνο, αλλά με βάζεις να... πληρώσω για να τον κατοχυρώσω ???

Το ίδιο κάνεις στους βουλευτές??

Ποιος ο έλεγχος του κράτους, προς τους ελεγκτές και τις συμπεριφορές τους ???

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμείς, κακούς ελέγχους και κακές συμπεριφορές κάποιων ???

Κύριε κράτος:

Κύριοι τουουου... κράτους :

Ελάτε λίγο στην θέση μας!!!

Κοιτάξτε λίγο τον άνθρωπο... τον καααθε εργαζόμενο σαν... ΑΝΘΡΩΠΟ !!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ !!!

Το Σύνταγμα λέει ότι: "Οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους και απέναντι στους νόμους"!!!

ΠΟΟΟΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ????

Και τι κάνετε εσείς οι κυβερνώντες, όλων των εποχών, για αυτό???».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Τόνο Μάσας.

  Αν οχι όλοι εμείς τότε ποιοι θα πληρώνουν τους γραφειοκράτες, τους καραβανάδες τους παπάδες τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων τις μοντέρνες χήρες και τα ενήλικα ορφανά? Ποιοι θα πληρώνουν τους κομματικούς πελάτες και τους παρατρεχάμενους της κάθε κυβέρνησης?
  Ο κύριος Κράτος και η Κυρία κυβέρνηση είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι σαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την Βίκη Σταμάτη για να σου δώσω να καταλάβεις.
  Εχουν ακριβά γούστα τι να κάνουμε.Γι αυτό σκάσε και πλήρωνε.

 2. avatar Φιλε…

  ..ταμειακη με πειραγμενο λογισμικο εχεις???
  Οταν γινεις ..μουσικη σκηνη..να παρεις!!! Γ.πιτσιλ..

 3. avatar anon1313

  Δεν ντρεπεστε να τα γραφετε αυτα ρε κομματοσκυλα; Ολοι πνιγονται απο τους φορους κι εσεις καθεστε και κανετε κριτικη στον ανθρωπο; Καλα τα λεει. Και ο φιλος για το καπνισμα καλα τα λεει. Δε θες να πας στο μαγαζι που καπνιζουν, δεν πας. Εγω εχω μωρο, ειμαι καπνιστης και επιλεγω καταστηματα μη καπνιστων λογω του παιδιου. Κανεις δε με αναγκασε ποτε να μπω σε ενα μαγαζι που καπνιζουν. Οσες φορες πηγα, το επελεξα. Και θεωρω απολυτο δικαιωμα του καταστηματαρχη να διαλεγει το κοινο που θα εξυπηρετει. Ειναι σα να μπαινετε στο σπιτι μου και να μου λετε τι να κανω. Και το λεω αυτο σαν καπνιστης που πηγαινει μονο σε μη καπνιστων. Αν ειναι ετσι και μπορει να βαζει κανονες το κρατος στις επιχειρησεις ας βαζει και στις τιμες. Αλλα εκει ειναι ελευθερο εμποριο. 800 ευρω το καλαμαρακι στη Μυκονο αλλα το προβλημα ειναι το τσιγαρο. Αντε! Σιχαματα!

 4. avatar Δεβάζος

  Γιατί Κύριε admin επιτρέπεις σχόλια όταν το κείμενο είναι Κλασσικό;

 5. avatar Ζαφειρίδης

  Ξέχασε να πεί για τη ζημιά που θα πάθει από την κατάργηση του καπνίσματος που επέβαλε ο Κούλης και η ΝΔ. Πολλές επιχειρήσεις όπως καφενεία καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μπουζούκια... θα κλείσουν! Με δραματικές συνέπειες για την οικονομία και την ανεργία.

  1. avatar Βοραξ

   Θα κερδίσει όμως από τα φάρμακα που πληρώνει στα γερόντια και νεους εξαιτίας του καπνίσματος, παθητικού και μη. Εξυπνάκια. Πέταξες την άσχετη την ατάκα σου κι εσυ...

 6. avatar Αυτα παθαινεις

  Οταν καθε φορα που πας να ψηφισεις απο το '87 νομιζεις οτι προκειται για καποιον "κυριο κρατος". Εσυ περιγραφεις τον εαυτο σου σαν νοικοκυρη. Ας ψηφιζες αντιστοιχα. Δημοκρατια εχουμε και το κοινοβουλιο που μας εκπροσωπευει ειναι γεματο ανεργους γονους μοντελες και τηλεμαιντανους. Αυτα βλεπουμε στην τιβι στο καφενειο και κανουμε μεγαλα ονειρα.

 7. avatar Social Distortion.

  Και αυτόν τον λένε υποτιμητικά τα ξοανα "νοικοκυραιο" και φοροκλεφτη.

 8. avatar Περίεργος.

  Στο καφενείο της Βουλής τι παίζει;

 9. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

  Είμαστε ολοι καφετζήδες!

 10. avatar Bacardiman

  Ο φιλος κ ΕΛΛΗΝΑΣ εχει απολυτο δικιο. Να τα διαβασουν αυτοι που πρεπει. Αλλα σαν ΕΛΛΗΝΕΣ δεν γνωριζουμε την αξια μας να ενωθουμε.Να κανουμε επανασταση στο συστημα. Εχουμε τον καθε ψευτη κ μας κυβερναει...κ παλι ΜΠΡΑΒΟ στον τυπο..

 11. avatar Λούλης

  Γιατί το κράτος μας θεωρεί κλέφτες, ενώ αυτό μας κλέβει ασυστολα σε κάθε στιγμή της ζωής μας!!!!

 12. avatar Πιό Κράτος???

  Γειά σου φίλε μου!!!
  Έχεις ΑΠΌΛΥΤΟ δίκιο!!!
  Η Ελλάδα είναι Κράτος για ΛΙΓΟΥΣ!!!
  Η Αθήνα τα ελέγχει ΌΛΑ!!!
  ΑΥΤΟΊ τα τρώνε και μετά την πληρώνει ο Κοσμάκης!!!
  Δυστυχώς όμως.......δεν θα αλλάξει τίποτε!!!
  Το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΖΕΙ!!!

 13. avatar Σκέτος

  Κι αν πιαστεί εγκληματίας πελάτης στο καφενείο να καπνίζει,εχει και πεντακόσια πρόστιμο.

 14. avatar ξεκάλτσωτος

  Ναι
  λιγο πολυ καλα τα λες
  αν και παραλειπεις παμπολλα και αν προσεξα δε κανεις κουβεντα για τη κικιλομπουρδα του διαχωρισμου του μαγαζιου σε χωρο καπνιζοντων και ακαπνων που θα σου στοιχισει αηδόνι μεχρι να μαραζωσει ως συνηθως....οι κικιλομπουρδες φαντασιοπληκτων κεφτεδων
  ναι
  αλλα εισαι ελλην!!!!!!
  τι κιαν σε κυβερνανε οι τουρκοσποροι γιοι των τσιφλικαδων μεγαλοαστων δερβεναγαδων της φραγκοτουρκοκρατιας
  ναι αλλα εισαι ελλην...
  του μεγαλεκου του μπεκρη μπατσανακης
  εισαι λευτερος
  για να σε ξεζουμιζουν νομιμα
  με τους νομους των γιων των γερμανοτσολιαδων τσιφλικαδων...
  τι θες;;
  να μην εχεις κρατος;;
  να σε δερνουν απλυτοι αντι για μοσχομυριστα μπατσονια πραιτωριανοι των γερμανοτσολιαδων που σε ......ανε;;;
  να μη πληρωνεις μπογντανοαυγά ,πανγκακους ,πικραμενους γκανγκστερς και αντουανετες που λενε τα κρανη- σημαιοκονταρια οπλικα συστηματα συρίας
  μπας κεισαι αναρχας;;
  κυρ κρατος της μπανανια γκρηχενλαντ για στειλτου το κλιμακιο για φορολογικο ελεγχο μπας και ο προδοτης νιωσει ελλην!!

  1. avatar Την

   Χαζομάρα σου πάλι να την πείς.

 15. avatar Aimilios

  τον κοιταει τον ανθρωπο κυριε μου το κρατος.
  Οχι απλα τον κοιταει, αλλα τον προστατευει, του δινει σπιτι, μισθο, φαγητο και βγαζει και νομους για να μην θιγεται.
  Αρκει ο ανθρωπος να ειναι αριστερος ισλαμιστης και οχι κανας βρωμοελληνας.
  Αλλαξε υπηκοοτητα και θρησκεια και ολα θα σου πανε καλα

  1. avatar Ανησυχος

   Εχεις πολυ εξελιγμενο χιούμορ. Φανταζομαι θα ξετρελαθηκες απ τη χαρά σου με τα 4 like που πηρες. Πες μας κι αλλα να γελασουμε.

 16. avatar Sv7n

  Σωστός σε όλα , να το διαβάσουν οι βουλευτές μας να δούμε ποσό φιλότιμο έχουν . Ο Έλληνας έχει φιλότιμο λένε , για να δούμε, αληθεύει ;

 17. avatar Βασιλης1597

  Σωστα τα λεει ο κυριος αλλα εδω και χρονια ισχυει το <> δεν ιδρωνει το αυτι τους δυστυχως !

 18. avatar Μπράβο σου !

  Και το αυτό ισχύει για όλες τις μικρές επιχειρήσεις , παροχής υπηρεσιών , λιανεμπόριο κλπ ! Εμείς δεν είμαστε υπάλληλοι της μαφίας , δεν είμαστε κρατικοδίαιτοι , δεν ξεπλένουμε κανενός λεφτά , ακούς κε κράτος ;

 19. avatar 50+

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει