Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τα πρώτα στεφάνια να κατατίθενται από πολιτικούς, απλό κόσμο και φορείς στο μνημείο του Μετσοβείου ιδρύματος στην οδό Πατησίων.

Το πρώτο στεφάνι κατέθεσε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας το Νοέμβριο του 1973. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος και παρέστησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25 και ο Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

Στη συνέχεια στον χώρο του Πολυτεχνείου βρέθηκαν παιδιά και δάσκαλοι από το 6ο ειδικό σχολείο Αθηνών που άφησαν λουλούδια στο μνημείο της εξέγερσης των φοιτητών.

Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για να κυλήσουν όλα ομαλά κατά τις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος