Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στηρίζει για έκτη συνεχή χρονιά ως αποκλειστικός Χορηγός Εκπαίδευσης τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας, μία συνέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του κεντρικού campus στην Αθήνα, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Βαγγέλη Ροδόπουλου και του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστα Παναγόπουλου απονεμήθηκαν υποτροφίες πλήρους φοίτησης σε μέλη της Εθνικής Ομάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Το «παρών» στη εκδήλωση έδωσαν και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ανθρωπιστικού φορέα «Καρδιές για Όλους» για τη διάδοση του μηνύματος του οποίου θα τρέξει η ΑΚΜΗ RUNNING TEAM στο κορυφαίο γεγονός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας τους νέους μας υποτρόφους. Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε έμπρακτα τους νέους αθλητές και αθλήτριες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, σπουδάζοντας την ειδικότητα που επιθυμούν και έτσι να βγουν με αξιώσεις στην απαιτητική αγορά εργασίας μετά την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας τους στον αθλητικό στίβο. Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 110 νέοι και νέες έχουν υπάρξει υπότροφοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας διακρίνονται στις μεγαλύτερες εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στέκει αρωγός διπλά τους, καθώς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του εκπαιδευτικού μας Oργανισμού».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος, ανέφερε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του: «Στον ΣΕΓΑΣ δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθεια οι αθλήτριες και οι αθλητές μας να μην πρωταγωνιστούν μόνο στους στίβους των σταδίων, αλλά και στον στίβο της εκπαίδευσης και αργότερα στον πολύ δύσκολο στίβο της κοινωνίας και της  ζωής. Προωθούμε τη διπλή καριέρα και στην προσπάθεια αυτή έχουμε βρει τα τελευταία χρόνια συμπαραστάτη τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας μας, τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ» ο οποίος παρέχει σε αθλήτριες και αθλητές μας τη δυνατότητα, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες έτσι ώστε όταν με το καλό ολοκληρώσουν την παρουσία τους στα στάδια να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους σε επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο». Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στη σοβαρή έλλειψη υποδομών και σωστών αθλητικών εγκαταστάσεων στον ελληνικό στίβο που δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αθλητές σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, τόνισε ότι η πρώτη ύλη υπάρχει καθώς η χώρα μας εξακολουθεί να παράγει ικανούς και ταλαντούχους αθλητές με πολύ υψηλές επιδόσεις.

Η κ. Άννα Σταματοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ανθρωπιστικού φορέα «Καρδιές για Όλους» έδωσε το στίγμα του φορέα, που ιδρύθηκε από τον καρδιοχειρουργό, Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. 7.000.000 λόγοι γέννησαν την ανθρωπιστική δράση του φορέα, καθώς 7.000.000 παιδιά στον κόσμο έχουν ανάγκη από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Στην Ελλάδα, ετησίως γεννιούνται από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το 35% των παιδιών στη χώρα μας είναι ανασφάλιστα. Ο φορέας «Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους» αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια των απαιτούμενων επεμβάσεών τους, ιατρικών εξετάσεων και πράξεων επεμβατικής καρδιολογίας. Μέσα στα τρία περίπου χρόνια παρουσίας του φορέα στη χώρα μας, έχουν βοηθηθεί περισσότερα από 115 παιδιά».

Σε μήνυμά του από τη Γενεύη, ο ιδρυτής του ανθρωπιστικού φορέα «Καρδιές για Όλους», καρδιοχειρουργός κ. Αυξέντιος Καλαγκός, δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκπαιδευτικό Όμιλο “Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ” και προσωπικά στην κ. Καλλιόπη Ροδοπούλου για τις συνεχείς ενέργειες στήριξης στο φορέα μας. Η συμμετοχή μας με την AKMH RUNNING TEAM στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας μας γεμίζει χαρά και τα μέλη μας ανυπομονούν να βρεθούν στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής. Καλό ξεκίνημα εύχομαι και στους νέους υποτρόφους, σας διαβεβαιώνω πως βρίσκεστε στα καλύτερά εκπαιδευτικά χέρια».

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος Διός 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, Κέντρο Εγγραφών: Ασκληπιού 29 & Πατρόκλου, 2410 660400

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΡΟΔΟΥ, Κέντρο Εγγραφών: Βύρωνος 1,  2241 240840

www.iek-akmi.edu.gr   | www.facebook.com/iekAKMIedu