Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα το θρίλερ με τον Αμερικανό τζιχαντιστή ιορδανικής καταγωγής Muhammed Darwis B, που βρίσκεται εγκλωβισμένος στη νεκρή ζώνη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο από την περασμένη Δευτέρα 11/11.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στο μεσημεριανό της δελτίο ειδήσεων αρμόδιες πηγές του υπουργείου προστασίας του Πολίτη απάντησαν ότι «δεν παραλάβαμε κανέναν, ούτε πρόκειται να παραλάβουμε κάποιον» και παρέπεμψαν στην τελευταία ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας για το θέμα.

Από πλευράς Τουρκίας μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο τζιχαντιστή, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «Σοζτζού» ότι δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τον Αμερικανό τζιχαντιστή.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΣ, «το διεθνές δίκαιο παρέχει στα άτομα που δεν θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους (ΗΠΑ) το δικαίωμα να επιλέξουν μια τρίτη χώρα. Αυτός ο τρομοκράτης δήλωσε ότι θέλει να πάει ή Ολλανδία ή Ελλάδα και επέλεξε τελικά την Ελλάδα. Τον απελάσαμε. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να μην τον δεχτεί και αυτό έκανε. Αλλά κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να μην το πάρουμε πίσω».