Υπόθεση Novartis: Ποινικό αδίκημα η αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης σύμφωνα με τον Δ. Παπαγγελόπουλο

«Οι βουλευτές της Ν.Δ. οφείλουν να δηλώσουν άμεσα εάν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία τους»


ΕΛΛΑΔΑ
20:28
11/11/2019
Υπόθεση Novartis: Ποινικό αδίκημα η αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης σύμφωνα με τον Δ. Παπαγγελόπουλο
3
loading

Στην περίπτωση που βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής ενώ  συνδέονται με γεγονότα που σχετίζονται με την υπόθεση Novartis, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Παπαγγελόπουλος: «Αν  ισχύουν όσα  προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τη δήθεν τέλεση αξιόποινων πράξεων από εμένα, οφείλουν να δηλώσουν άμεσα εάν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία τους. Η οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το μέγα σκάνδαλο Novartis είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται ακόμη και με ποινικές ευθύνες τους, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή τους στην προκαταρκτική επιτροπή. Το ίδιο ισχύει και αν υπήρξαν συνήγοροι οποιουδήποτε εμπλεκομένου, κατηγορουμένου ή μηνυτή στην υπόθεση αυτή. Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΖΖ

  Αντεπίθεση από τον αδέκαστο Καραμανλικό πρ υπουργό. Η αντιμετώπιση των μιζαδόρων της Νοβάρτις με δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν προάγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

 2. avatar Social Distortion.

  Για τους ΣΥΡΙΖΑίους, δεν ισχύει το ίδιο?

 3. avatar Κοφτε το δουλεμα στους Ελληνες.

  Δυό κουβεντες σωστές εχουμε διαβασει τον τελευταίο καιρό και οι δυο μάλιστα εγραφησαν στην εγκριτη “Καθημερινή” απο τον Δημοσιογραφο και καθηγητή´ κ. Γιανναρά Χρηστο και ειναι ασφαλως οι πιό κατω::
  1) “Τα κομματα και οι πολιτικοι τους συνεχιζουν να μας εμπαιζουν εντελως αδιαντροπα”...
  2)«Κορακας κοράκου ματι δεν βγαζει»
  Ολα τα υπολοιπα για προανακριτικές, διωξεις, δικες και εισαγγελεις ειναι για σταχτες στα ματια των αφελων και ιστοριες για μικρά παιδακια..!!
  Η διαφθορά των κομματων και ενος μεγαλου τμήματος εκ των πολιτικων τους , θα συνεχισθει με αμειωτη ενταση. !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει