«Ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν αστυνομικούς» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και για τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

«Ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν αστυνομικό στόχο και να αφαιρέσουν όχι ζωή αστυνομικού αλλά ζωές αστυνομικών» πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Στο παρά πέντε απετράπησαν νέα χτυπήματα

Ακόμα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα θεωρούν οι Αρχές ότι απέτρεψαν με τον εντοπισμό του οπλοστασίου της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και τις δύο συλλήψεις.

Στο σπίτι – γιάφκα του Χολαργού, μέσα σε νάιλον σακούλες οι αστυνομικοί δεν βρήκαν μόνο καλάσνικοφ και πιστόλια. Βρήκαν, επίσης, μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών και πυροκροτητών, χειροβομβίδες, ζελατοδυναμίτιδα, απλούς και ηλεκτρονικούς πυροκροτητές. Αυτά τα ευρήματα προβλημάτισαν ακόμα και υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτηριστική είναι η λακωνική δήλωση του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Αστυνομικού Διευθυντή Ελευθέριου Χαρδαλιά, ο οποίος είπε «αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε».