Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει η ελαιοκομία στην Κρήτη, κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο νησί, κατά την περίοδο της ανθοφορίας, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).

Ήδη ο ΣΕΔΗΚ όπως έκανε γνωστό μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, απέστειλε σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ στο οποίο γίνεται λόγος για «την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή της Κρήτης από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τους νότιους ανέμους, που έπληξαν το νησί κατά την ευαίσθητη περίοδο της άνθησης – καρπόδεσης των ελαιοδέντρων».

Στο υπόμνημα, το οποίο κοινοποιείται στην Περιφέρεια και Αντιπεριφέρειες, τους δήμους, τους βουλευτές και ευρωβουλευτές της Κρήτης, περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις δήμων της Κρήτης σχετικά με τις ζημιές που σημειώθηκαν στις περιοχές τους προκαλώντας σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ μείωση της παραγωγής από 65-70% και οικονομικό πλήγμα στην οικονομία της Κρήτης, της τάξης των 150-200 εκατομμυρίων ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.