Αρχάγγελος Μιχαήλ: Γιατί είναι προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας

Τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες


ΕΛΛΑΔΑ
10:15
08/11/2019
Αρχάγγελος Μιχαήλ: Γιατί είναι προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας
7
loading

Πριν από 65 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 1954 καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου ως η επίσημη αεροπορική γιορτή, η οποία τιμάται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μονάδες.

Ο  Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα, η οποία συμβολίζει τον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος. Επιπλέον είναι και ο μόνος ο οποίος ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;».

Είναι άγγελος, ο οποίος εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, όταν ο Εωσφόρος, το όνομα του οποίου σημαίνει «αυτός που φέρει το φως», ενώ κατείχε την ύψιστη θέση στην κτιστή τελειότητα, ηγήθηκε μικρής ομάδας στασιαστών αγγέλων (μετέπειτα δαίμονες), οι οποίοι ήθελαν να μην υπακούσουν στις διαταγές του Θεού, και επαναστάτησαν σύμφωνα με το dogma.gr.

Τη στιγμή εκείνη ο έως τότε Άγγελος Μιχαήλ, ανέλαβε σημαίνοντα ρόλο στην υποστολή της ανταρσίας του, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του Αρχάγγελου. Μάλιστα ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ, ενώ ήταν και εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.

Στην Καινή Διαθήκη, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι εκείνος που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας Του, ενώ είναι παρών και στον Ιησού του Ναυί, την πτώση της Ιεριχούς, καθώς και στις ιστορίες του Εμμανουήλ, Δαβίδ και Ηλία. Πάντοτε κρατά ρομφαία, η οποία δίνει την πύρινη τιμωρία στους εχθρούς του Θεού.

Τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον συναντάμε επίσης και στην κάθοδο του Χριστού στον Άδη, όπως επίσης και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου ως επικεφαλής των Αγγέλων πολεμά το Σατανά.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μιχαήλ θεωρείται από το λαό ότι είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, δηλαδή μεταφέρει τις ψυχές στον ουρανό. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Θράκη, υπάρχουν κάποιες προλήψεις και ο κόσμος δεν αφήνει τη μέρα αυτή τα παπούτσια του έξω από το σπίτι, για να μην τα δει ο Αρχάγγελος και «ενθυμηθεί αυτούς και αναλάβει εκ της ζωής».

Είναι γνωστό και το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στους Κολοσσούς της Φρυγίας. Στην περιοχή των Κολοσσών είχε αναβλύσει πηγή με αγιασμένο νερό που θεράπευε κάθε αρρώστια.

Εκεί χτίστηκε ναός στο όνομα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Οι ειδωλολάτρες στράφηκαν εναντίον του ιερέα του ναού, τον οποίο όμως προστάτευσε ο Αρχάγγελος και σώθηκε. Οι ειδωλολάτρες δοκίμασαν τότε να εκτρέψουν το ρου ενός ποταμού για να πνίξουν τον ιερέα και να καταστρέψουν το ναό.

Τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ επενέβη και με τη ρομφαία του έσκισε στα δυο τη γη και τα νερά χωνεύθηκαν μέσα. Έως σήμερα τα νερά των ποταμών χωνεύονται, γι’ αυτό και το μέρος ονομάστηκε Χώναι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Κάθε έθνος

  που σέβεται τον ευατόν του διαιωνίζει την δική του θρησκευτική παραμύθα. Θα πάρει χρόνια, ίσως και αιώνες, αλλά στο τέλος όλες οι θρησκείες θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ανθρώπινης ιστορίας όπου οι μελλοντικές γενιές θα διαβάζουν για τους μύθους και τους θρύλους των προϊστορικών τους προγόνων, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς σήμερα για τους συμπαθείς προγόνους μας από την εποχή των σπηλαίων. Κάπου στις προθήκες των μελλοντικών μουσείων φυσικής ιστορίας θα βρούμε θέση και εμείς!

  1. avatar ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΥΘΟΙ

   ΕΙΔΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΑΙΣΧΡΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ¨Ο ΘΕΟΣ ΠΕΘΑΝΕ¨

 2. avatar ΩΙΜΕ

  Καταπληκτική η προστασία του. Έχουμε χάσει 200 αεροπλάνα και 100 ελικόπτερα εν καιρώ ειρήνης

  1. avatar Άμα δεν κάνεις τα προβλεπόμενα δεν φταίνε οι Αρχάγγελοι

   Να δεις πως σώθηκε η λοχίας από την πτώση ελικοπτέρου στα Σέρβια. Όλοι οι άπιστοι τέτοιες χαζομάρες λένε κι όταν κάνει πως χάνει ύψος το αεροπλάνο, αρχίζουν τα παρακάλια και τις προσευχές.

 3. avatar φωφω

  Στρατιωτική μονάδα,πού καθιερώθηκε στη χώρα μας το 1948(ταξιαρχία). Είναι μεγαλύτερα από το σύνταγμα κ μικρότερα από την μεραρχία. Συνήθως αποτελείται από δύο συντάγματα η από τρία ξεχωριστά τάγματα τού ίδιου όπλου. O διοικητής τής ταξιαρχίας λέγεται ταξίαρχος κ είναι ανώτερος από τον συνταγματάρχη. Εξου κ τα παράσημα.

 4. avatar φωφω

  Πρώτοι οι γάλλοι δοκίμασαν να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο ως πολεμικό μέσο. Ως το 1914 όμως αποτελούσε απλώς βοηθητικό μέσο (παρατηρήσεις,πληροφορίες). Οι αντίπαλοι καταδίωξαν τα αεροπλάνα παρατηρήσεως κ δημιουργήθηκε η αεροπορία δίωξης. Ακολούθησε o αεροπορικός βομβαρδισμός στόχων τού εχθρού κ η δημιουργία τής πολεμικής αεροπορίας κ η δημιουργία όλων των τύπων των στρατιωτικών αεροπλάνων . . . . . . Συγχαρητήρια beast ! .

 5. avatar 18/10

  Μανταμάδο Λέσβου
  Πανορμίτης Σύμης, σπεύσατε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει