Για δεύτερη μέρα το θρίλερ με τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό που βρίσκεται όμηρος πειρατών συνεχίζεται.

Η οικογένειά του από τα ξημερώματα της Δευτέρας περιμένει με αγωνία ένα ίχνος ζωής από τον δόκιμο ναυτικό που απήχθη στο Τόνγκο, περίπου 18 χλμ ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε στη δυτική Αφρική.

Ο πατέρας του νεαρού ναυτικού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και η αγωνία του για την τύχη του γιου του είναι εμφανής.

«Η ώρα είναι ένας χρόνος. Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν για να πάρουμε ασφαλές το παιδί πίσω. Πιστεύω ότι όταν το παιδί είναι σε σχολή είναι το κράτος στη μέση, πιστεύω ότι θα πηγαίνει τα παιδιά αυτά σε ασφαλές σημείο. Γιατί είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας να πεις ότι πήγε μόνος του και υπέγραψε να πάει σε μια ζούγκλα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Τα παιδιά πρέπει να κοιμόντουσαν δυο η ώρα τη νύχτα. Χτύπησε ο συναγερμός και με το που χτύπησε, τα παιδιά πετάχτηκαν να δουν τι γίνεται. Και φαίνεται με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους, τους άρπαξαν αυτοί»

Στην πατρίδα του, στο Μεσολόγγι, οι κάτοικοι, προσεύχονται για τον 20χρονο που στην αρχή της καριέρας του ήρθε αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο φόβο των ναυτικών, την πειρατεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.