Τη διαβεβαίωση πως κανείς από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ δεν θα μείνει χωρίς δουλειά, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χ. Τσιόκας.

Όσοι εργαζόμενοι φύγουν ως πλεονάζον προσωπικό, είπε, θα καλύψουν υπαρκτά κενά σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. Σχετικά με τις αποδοχές τους, ο κ. Τσιόκας είπε πως ο,τι αφορά τις τακτικές αποδοχές θα μείνει ως έχει και υπάρχει πρόβλεψη και για το ενδεχόμενο να υπάρχει διαφορά στην τωρινή εργασία και τη θέση στην οποία θα απασχοληθούν στο μέλλον.

Το υπουργείο είναι θετικό και απέναντι στο αίτημα οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ να παραμείνουν ασφαλισμένοι στο τωρινό ταμείο, πρόσθεσε.

Στο σχέδιο νόμου δεν αναφέρεται ούτε μία φορά η λέξη «μετάταξη» παρά μόνο «μεταφορά», απάντησε ο πρόεδρος των σιδηροδρομικών Ν. Κιουτσούκης, μιλώντας για αναγκαστική αίτηση παραίτησης. «Η εξυγίανση δεν μπορεί να αρχίζει από τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους», πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει για τι έγιναν γραμμές και επενδύσεις που δεν λειτουργούν. 

Το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ πήρε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται εντός της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή.