Την μόλις πριν από μία εβδομάδα ανακοίνωση του ρεπερτορίου για την προσεχή θεατρική σεζόν του Εθνικού Θεάτρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, φαίνεται πως διαδέχονται οι πρώτες σοβαρές διαφωνίες που οδηγούν σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΔΣ της πρώτης κρατικής σκηνής, Σταύρο Ξαρχάκο.

Η είδηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα, ούτε από το Εθνικό Θέατρο ούτε από την πλευρά του συνθέτη, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα ο κ. Ξαρχάκος φαίνεται να μην έχει υποβάλει γραπτή παραίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Ξαρχάκος, υπέβαλε την παραίτησή του προφορικά σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπου εξέφρασε την αντίθεσή του στην ένταξη των παραστάσεων του Πέτρου Φιλιππίδη και του Λάκη Λαζόπουλου στο ρεπερτόριο του φετινού χειμώνα.

Διαφωνώντας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ο συνθέτης τόνισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Από τη μεριά του ο Σωτήρης Χατζάκης φέρεται να υποστήριξε πως η κατάρτιση ρεπερτορίου είναι μια ευθύνη που βαραίνει αποκλειστικά τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγές «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και «Τω αγνώστω τραγωδώ» του Λάκη Λαζόπουλου σε σκηνοθεσία του ιδίου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ανέβουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος».