Tο περιστατικό με την ταινία Joker σε κινηματογράφους της Αθήνας, όπου αστυνομικοί έβγαλαν εκτός της αίθουσας ανήλικους που παρακολουθούσαν το έργο, τράβηξε το ενδιαφέρον και στα διεθνή Μέσα.

Συγκεκριμένα το Euronews παρουσίασε στην ιστοσελίδα του τα όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναφέροντας: «Η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο δύο κινηματογραφικών αιθουσών, οι οποίες πρόβαλλαν την ταινία Joker, έπειτα από αναφορές υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού πως την ταινία παρακολουθούσαν παιδιά με τους γονείς τους».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στον νόμο του 2010, ο οποίος επιβάλει πρόστιμο έως 10.000 ευρώ σε εκείνους που επιτρέπουν την είσοδο ανηλίκων σε ακατάλληλες ταινίες.

«Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram στην οποία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταδιώκει τον Joker», γράφει το Euronews και τονίζει πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καταδίκασε το συμβάν και παράλληλα «επέκρινε τον Τσίπρα για την πολιτικοποίηση» του γεγονότος».

Μάλιστα, τονίζεται χαρακτηριστικά πως η ταινία με τον σταρ Χοακίν Φίνιξ στη Γαλλία είναι κατάλληλη άνω των 12 ετών, στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 15, αλλά στην Ελλάδα είναι κατάλληλη μόνο για ενηλίκους.