Υπόθεση μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ: Οι θέσεις ιατρικών συλλόγων

«Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο»


ΕΛΛΑΔΑ
14:37
17/10/2019
Υπόθεση μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ: Οι θέσεις ιατρικών συλλόγων
6
loading

Θέση για την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου να απορρίψει το αίτημα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη -Ραφαήλ ώστε να μεταβεί το παιδί στην Αμερική, προκειμένου να ακολουθήσει νέα γονιδιακή θεραπεία, πήρε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Μετά το τέλος της συνάντησης, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Δεν μπορούμε να μη σεβόμαστε ή να αμφισβητούμε τις αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας και ειδικά για τον συγκεκριμένο μικρό ασθενή, αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι που απαρτίζουν το Α.Υ.Σ., έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο, έχουν μελετήσει συστηματικά και διεξοδικά όλες τις παραμέτρους και εφόσον κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, είναι αυτή που εξυπηρετεί την υγεία του μικρού ασθενούς».

Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΠΙΣ Γεώργιου Ελευθερίου όπου οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ παρουσίασαν στον Β. Κικίλια τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. για το σύστημα Υγείας. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και θα τοποθετηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ότι βρίσκονται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ 800 νέων γιατρών όλων των ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα.

Το  θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του Παναγιώτη - Ραφαήλ Γλωσσιώτη θα συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ  του ΙΣΑ με εισήγηση του προέδρου του Γ. Πατούλη

«Ο ΙΣΑ υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε γονιού να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προσφέρει τη ζωή και την ελπίδα στο παιδί του ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά την κοινωνική τους ευαισθησία με πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών που έχουν ανάγκη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στον Ιατρικό Σύλλογο η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας

Το Δ.Σ του Iατρικού Συλλόγου Αθηνών με εισήγηση του Προέδρου Γ.Πατούλη πρόκειται να συζητήσει το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του Παναγιώτη- Ραφαήλ Γλωσσιώτη, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασής του.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει το δικαίωμα κάθε γονιού να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προσφέρει τη ζωή και την ελπίδα στο παιδί του ακόμα και όταν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά την κοινωνική τους ευαισθησία με πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών που έχουν ανάγκη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Λογικά.

  Είναι ντροπιαστικό δώστε στο παιδάκι την ευκαιρία να καλυτερεύσει την υγεία του ακόμη και εάν για εσάς έχει μικρές πιθανότητες ίασης.
  Τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε επιτέλους...Έλεος.

 2. avatar για το φακελάκι

  Beast την πάτησες!!!!! για τα [...] οκ καλά έκανες και το έκοψες το [...] τους όμως?
  ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ εννοούσα!!!!! Κατάλαβες γιατί δεν πρέπει να τα λογοκρίνεις όλα????

 3. avatar Ναι καλά

  Πατούλης στηρίζει Κικίλια χαχα

 4. avatar Για το φακελάκι

  όμως είστε 100% σίγουροι!!! Θα σχολιάσω τη δήλωση σου...«Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για όλους τους ασθενείς μας αλλά δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιο είναι το καλύτερο»
  Αν δεν είστε σίγουροι για τι είναι το καλύτερο για τους ασθενείς τότε να παραδώσετε τις άδειες σας στο σύλλογο και να παρατηθείτε γιατί δεν είστε γιατροί αλλά επικίνδυνοι και ηλίθιοι εκμεταλλευτές του πόνου κάθε ασθενή !!! ( ευτυχώς όχι όλοι).Όσον αφορά εσένα κ. Κικίλια άσε την μικροπολιτικη με της προσλήψεις και αν έχεις [...] παρτο πάνω σου και [...] όλους, εδώ να σε δω τι μαγγας είσαι και πόσο ενδιαφέρεσαι για τον πολίτη!!!!!!!

 5. avatar Κατάντια

  Φτάσαμε σε αυτή τη χώρα στο σημείο, όταν κάποιος ζητάει το αυτονόητο δηλ. να εξαντλήσουν (όχι μόνο το κράτος αλλά όλοι) οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι για την υγεία φορείς, τις (επιστημονικές, οικονομικές, γραφειοκρατικές κλπ.) επιλογές τους, για να βοηθήσουν ένα Ελληνόπουλο που οι ευκαιρίες του να σωθεί όσο περνάει ο χρόνος λιγοστεύουν, να θεωρείται "κομματόσκυλο της αντιπολίτευσης" που κάνει "φτηνή προπαγάνδα"! Αυτή η μίζερη, και μισαλόδοξη κομματικοποιημένη σκέψη έχει διαβρώσει την κοινωνία μας και μας έχει κάνει αντιδραστικούς και απάνθρωπους κανίβαλους που παίζουν το εμφυλιοπολεμικό παιχνίδι των διεφθαρμένων και χρεωκοπημένων κομμάτων, τα οποία προσπαθούν παντειοτρόπως να εκμεταλλευτούν την ανάγκη και τη δυστυχία του πολίτη, για να εναλλάσονται απρόσκοπτα στη διαχείριση της εξουσία. Και ευτυχώς που σε αυτή τη χώρα εκτός από "πολίτες" υπάρχουν και ιδιώτες (idiots!) που παραδόξως σκέφτονται και συμπεριφέρονται ως αληθινοί πολίτες, για να παρακάμπτουν τα αδιέξοδα ενός γραφειοκρατικά αγκυλωμένου και πτωχευμένου κράτους!

 6. avatar Άντε από εκεί μη πω κάτι άλλο

  Να δώσετε τα χρήματα στο παιδάκι άλλωστε όλοι εσείς κατασπαταξατε τα ταμεία

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει