Το τελικό σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Ποιοι, πώς και πότε θα αποχωρήσουν


ΕΛΛΑΔΑ
9:22
29/06/2013
Το τελικό σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο
4
loading

Στις τελικές αποφάσεις για την κινητικότητα των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, την ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων εντός του έτους αλλά και τον αριθμό των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο, αναμένεται να φτάσει σύντομα η κυβέρνηση και η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», οι 1.400 απολύσεις που υπολείπονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων, δεδομένου του «ξαφνικού θανάτου» της ΕΡΤ και της απομάκρυνσης 2.656 υπαλλήλων, θα προκύψουν από μια μεγάλη ΔΕΚΟ, στο πρότυπο της ΕΡΤ, εξέλιξη που «δείχνει» προς την πλευρά των αμυντικών βιομηχανιών.

Οι μεγάλες ΔΕΚΟ απασχολούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πάνω από 5.000 άτομα και από αυτούς τους υπαλλήλους, πρώτοι για να απολυθούν μπαίνουν στη λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα όσοι βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις.

Η επόμενη μεγάλη δεξαμενή είναι οι αμυντικές βιομηχανίες, όπου μεταξύ των περίπου 2.600 εργαζομένων υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι. Κάποιοι μιλούν για έναν αριθμό κοντά στους 1.500, από τους οποίους οι πληροφορίες λένε ότι θα απολυθούν περίπου 900 και από τους υπόλοιπους 1.100 θα δουν τον δρόμο της εξόδου άλλοι περίπου 550, που κατά βάση είναι τεχνικό προσωπικό.

Μια άλλη μεγάλη δεξαμενή για απολύσεις αναμένεται να προκύψει από ρύθμιση που θα φέρουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θα μπαίνει τέλος στις προσωρινές διαταγές και στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδίδονται από τα δικαστήρια και δεσμεύουν φορείς του Δημοσίου να διατηρήσουν τους απολυμένους προσωρινά τουλάχιστον, στις θέσεις τους.

Η δεύτερη «καυτή πατάτα» που καλείται να διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης είναι το ζήτημα της κινητικότητας των πρώτων 12.500 υπαλλήλων, οι οποίοι αναμένεται να προέλθουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (5.000-6.000) και την εκπαίδευση (5.000 εκ των οποίων 2.500 γυμναστές, 1.500 καθηγητές πληροφορικής και 1.000 από άλλες ειδικότητες).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Kanenas

  Μας έχετε πρήξει όλα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ σε συνεργασία πάντα με την κυβέρνηση να μας διαλαλείτε εδώ και πόσα χρόνια για απολύσεις στο δημόσιο όπου ούτε καν τους επίορκους δεν έχουν διώξει. Έπειτα κλαίγεστε και καλείται σε ξεσηκωμό για την ΕΡΤ, όταν την ίδια στιγμή δεν κουνιέται φύλλο με το κλείσιμο του Κατσέλη που άφησε 550 οικογένειες στο δρόμο. ούτε όταν έκλεισε ο Alter για άλλες 650 ούτε για τους 1.500.000 Έλληνες του ιδιωτικού τομέα που είναι άνεργοι. Πολιτικοί και τα κομματόσκυλα που ψηφίζουν ακόμα τα μνημονιακά κόμματα αλλά και τα προβατοκατόρικα ΜΜΕ μαζί θα φύγετε νύχτα κάποια στιγμή.

 2. avatar giannis

  Στην βουλή έχει πλεονάζοντες , ξεκινήστε από εκεί.

  1. avatar Αντώνης

   Οντως το πολυ 100 θα επρεπε να ηταν οι βουλευτες και αυτοι με αναλογικοτητα. Ουτε μπονους εδρων ουτε αλλες τετοιες... και μαλιστα απο 1 % να ξεκινουσε η εισοδος στη βουλη οπου 1 %= 1 βουλευτης και ουτω καθεξης αναλογικα και αξιοκρατικα. Και με μισθο βουλευτη το μεσο μηνιαιο μισθο που παιρνει ο Ελληνας ουτως ωστε να δινουν το σωστο παραδειγμα στη κοινωνια για αυτα που εφαρμοζουν. Ετσι θα τους παραδεχομουν αλλιωτικα με τιποτα.

 3. avatar Nikolaos

  Εγώ πάλι τους βλέπω να βγαίνουν με τα smartphones στις παραλίες!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει