Επαναφορά των προτομών των μακεδονομάχων ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Είναι το ελάχιστο απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης


ΕΛΛΑΔΑ
6:23
15/10/2019
Επαναφορά των προτομών των μακεδονομάχων ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας
6
loading

Την επαναφορά των προτομών των μακεδονομάχων στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Είναι το ελάχιστο απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν. Οι προτομές βρίσκονταν στο πάρκο Μακεδονομάχων, αφαιρέθηκαν για τις εργασίες του μετρό και εγκαταλείφθηκαν κοντά στα Σφαγεία. Μια πολύ άσχημη εικόνα. Σύντομα θα έχουν τη θέση που τους αρμόζει σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Σύλλογο Απόγονων Μακεδονομάχων έως ότου τοποθετηθούν μόνιμα», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Πηγή φωτογραφίας: voria.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΕΡT

  Τις είχε αφαιρέσει ο τσίπρας λόγο ανθελληνισμού και της πατρίδας της καρδιάς του των Σκοπιων όπως αφαίρεσε και όλον τον μακεδονικό αγώνα απο τα βιβλία της ιστορίας.

 2. avatar ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

  Όπως τα είπε. Το λιγότερο που τους οφείλουμε γιατί έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι.

 3. avatar φωφω

  Ορμητήριο των ρωμαίων,γνώρισε τις επιδρομές των γότθων,των βαρβάρων. Οι τούρκοι κατακτούν ένα ένα τα τμήματα της,έγινε ένα βιλαέτι. Οι συχνές τους καταπιεσεις,ανάγκασαν πολλούς να γίνουν,κλέφτες(κέντρο o όλυμπος). Στάθηκαν εμπόδιο στα,αρματολικια,των τούρκων και αποτέλεσαν το πύρινα του απελευθερωτικού στρατού κατά την επανάσταση. Αγωνίστηκαν και πάλι κατά των,κομιτατζήδων. Το 1912 ενώθηκε με την μητέρα Ελλάδα.

 4. avatar ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ

  Οχι στον φασισμό λευτεριά στην Μακεδονία να τοποθετηθούν οι προτομές των ηρώων της ΟΧΡΑΝΑ .

  1. avatar μπερδεύτηκες

   Ως φασίστας είναι γελοίο να λες "όχι στον φασισμό"

   1. avatar Ας το ξεμπερδέψουμε λίγο

    Οι όροι έχουν πολυσύνθετο περιεχόμενο: Ποιος είναι φασίστας; Αυτός που δεν αποδέχεται τη δημοκρατία, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται: δεξιά ή αριστερά. Και τούτο γιατί ο φασισμός δεν αποδέχεται τη γνώμη του άλλου. Ορίζει και επιβάλλει μόνο αυτός. Πάμε και αντίστροφα: πώς αποκαλούσαν τον εαυτό τους οι ναζιστές: εθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ. Η ανάλυση ίδια με την προηγούμενη. Στην ιστορία αποδείχθηκε ότι ο σοσιαλ/κομμουνισμός είναι φασισμός: μη αποδοχή της δημοκρατίας και της γνώμης του άλλου (δεν αναφέρομαι στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα που λειτούργησαν μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας). Τόσο ο φασισμός όσο και ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός στηρίζονται σε ιδιεολογίες και οραματισμούς που μαγνητίζουν τις μάζες γιατί υπόσχονται ιδανικές ουτοπίες. Όμως όταν ορίζεται ένας αρχηγός΄κι ένα σύστημα ο οποίος σαρώνει εκατομμύρια για να επιβάλει την ουτοπία, τότε η ανθρωπότητα βιώνει τραγωδίες. Δεν είναι άποψη, είναι πραγματικότητα που την έχει καταγράψει η ιστορία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει