Ανακοίνωση με την οποία απαντάει στα δημοσιεύματα με τίτλο «Εκτός λειτουργίας σεισμολογικός σταθμός γιατί τον… “πάτησε” το τρένο», εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφορικά με εργασίες που γίνονται στην περιοχή της Ροδινής Αχαΐας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει ότι δεν εκτελεί έργα στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπάρχει σταθμός σεισμικής παρακολούθησης ΒΑΝ του οποίου κόπηκαν τα καλώδια, οπότε και δεν ευθύνεται για τη διακοπή λειτουργίας του.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, λόγω των εργασιών ο σταθμός δεν μπορεί να στείλει κανένα σήμα για 10 ημέρες τουλάχιστον, με αποτέλεσμα η ομάδα του καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη να μην μπορεί να παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι αρμόδια για τα έργα δεν είναι η ίδια, αλλά ο ΟΣΕ και η θυγατρική του εταιρεία, ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν προκύψει, με τίτλο “Εκτός λειτουργίας σεισμολογικός σταθμός γιατί τον… “πάτησε” το τρένο”, αναφορικά με τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή της Ροδινής Αχαΐας για την αναβάθμιση των γραμμών του δικτύου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι δεν εκτελεί έργα.

Οι μόνοι αρμόδιοι για την εκτέλεση έργων στη σιδηροδρομική υποδομή είναι ο ΟΣΕ και η θυγατρική του εταιρεία, ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.».