Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα φιλικό και θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του Βρετανού Πρέσβη κ. Τζων Κίττμερ στα κεντρικά γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή».

Ο κ. Kίττμερ έγινε δεκτός από το Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα ο οποίος αφού τον καλωσόρισε αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία και οι οποίοι ξεπερνούν τα 200 χρόνια.

«Υποδεχόμαστε στην «Αποστολή», είπε ο κ. Δήμτσας, «ένα πρέσβη μιας φίλης χώρας. Η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Εκκλησία μας, όπως έπραξε πάντα, στέκεται συστηματικά στο πλευρό των ανθρώπων που υποφέρουν».

Ο Γενικός Διευθυντής παρουσίασε το έργο της «Αποστολής» ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερωνύμου αλλά και στην στήριξη της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο κ. Δήμτσας και ο κ. Kίττμερ συζήτησαν για περισσότερο από μια ώρα, μια σειρά πρωτοβουλιών για τη κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη στην Ελλάδα και συμφώνησαν σε στενή συνεργασία.

Αμέσως μετά την επίσκεψη του ο κ. Τζων Κίττμερ δήλωσε «Επισκέφθηκα σήμερα τα γραφεία της «Αποστολής» και είχα μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωστή Δήμτσα.

Το εύρος της δράσης της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με εντυπωσίασε. Αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της αποτελεσματικότητας της εθελοντικής προσφοράς και εργασίας στα πλαίσια μιας συντονισμένης προσπάθειας και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το ότι η Αγγλικανική Εκκλησία στην Ελλάδα συμβάλλει σ’ αυτή την προσπάθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Η έμπρακτη αλληλεγγύη, η ανιδιοτελής προσφορά, ο εθελοντισμός είναι αξίες που μοιραζόμαστε και είναι σημαντικές για τις σύγχρονες κοινωνίες. Είμαι βέβαιος ότι οι αξίες αυτές μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω συνεργασία».

Τον κ. Kίττμερ συνόδευε ο αιδεσιμότατος Malcolm Bradshaw.