Συνεχίζεται η προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας, η οποία έστειλε στην Ελλάδα μήνυμα, το οποίο επί της ουσίας επισημαίνει πως «δεν έχετε δικαιώματα στα ανοιχτά της Καρπάθου».

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η σημερινή ανταλλαγή NAVTEX για τις 8 και 9 Οκτωβρίου, μέσω των οποίων και οι δύο χώρες έχουν εξαγγείλει ασκήσεις με την χρήση πραγματικών πυρών.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα, με νεότερη αγγελία προς ναυτιλομένους που φέρει τον αριθμό 1117/19, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Μη εξουσιοδοτημένος σταθμός εξέδωσε NAVTEX με αριθμό ΗΑ13-543.2019 που εμπίπτει μέσα σε περιοχή τουρκικής NAVTEX. Ο σταθμός της Αττάλειας έχει την δικαιοδοσία να εκδίδει NAVTEX στην περιοχή.

Ο σταθμός του Ηρακλείου δεν έχει εξουσιοδότηση να εκδίδει μηνύματα NAVTEX μέσα σε τουρκική περιοχή υπηρεσιών NAVTEX».

Το δεδομένο είναι ότι από τις 8 μέχρι και τις 9 του μήνα οι δύο χώρες έχουν δεσμεύσει την ίδια περιοχή -η Τουρκία παράνομα- για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, τις ίδιες ώρες.

Συνεχίζοντας το παιχνίδι των προκλήσεων, η Τουρκία δέσμευσε και πάλι την… αγαπημένη της περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου, για την Κυριακή (06/10), ώστε να εξυπηρετηθούν ανάγκες άσκησης του Πολεμικού της Ναυτικού.