Κεφαλογιάννης: Σε τέσσερις μήνες το θεσμικό πλαίσιο για τα πατίνια

«Η Ελλάδα είναι δύο βήματα μπροστά από την ΕΕ»


ΕΛΛΑΔΑ
18:53
04/10/2019
Κεφαλογιάννης: Σε τέσσερις μήνες το θεσμικό πλαίσιο για τα πατίνια
8
loading

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες  θα κατατεθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα προβλέπει όλο το κανονιστικό πλαίσιο για την αγορά, την ασφάλεια και τη χρήση στις πόλεις όλων των μικροοχημάτων όπως τα πατίνια ή τα skate rollers, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου για τα μέτρα ενσωμάτωσης κοινόχρηστων αυτοηλεκτροκινούμενων πατινιών στις ελληνικές πόλεις, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως «η Ελλάδα είναι δύο βήματα μπροστά από την ΕΕ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «κανένα έγγραφο καμία οδηγία δεν έχει εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την ελεύθερη διακίνηση όχι μόνο των πατινιών αλλά και των άλλων μικρών μέσων μετακίνησης. Από το υπουργείο Υποδομών έχει ήδη συσταθεί Ειδική Επιτροπή -μετά και την επιστολή από την Ένωση Συγκοινωνιολόγων- με τη συμμετοχή και όλων των αρμόδιων φορέων, η οποία εξετάζει όλο το πλαίσιο και θα παραδώσει τις προτάσεις της μέσα σε στο δεσμευτικό χρονικό περιθώριο των τεσσάρων μηνών».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έκανε γνωστό ότι μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος θα ανακοινωθεί η εφαρμογή προσωρινών μέτρων για την ελεύθερη διακίνησή τους μέσα στις πόλεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε ακόμα ότι το νομοθετικό πλαίσιο θα καθορίζει τους κανόνες, τόσο των τεχνικών τους προδιαγραφών όσο και τους συγκεκριμένους χώρους και σταθμούς για την κυκλοφορία τους, ενώ θα προβλέπει και θέματα που αφορούν την ασφάλεια των ίδιων οδηγών μικροοηχημάτων.

«Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα σε ό,τι αφορά την αγορά και την ασφάλεια των μικροοχημάτων. Υπάρχει ένα δεσμευτικό χρονικό πλαίσιο τεσσάρων μηνών. Πρέπει να θεσπιστούν κανόνες τόσο για την αγορά όσο και την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις» κατέληξε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου έκανε λόγο για νομοθετική πρωτοβουλία που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη η δημιουργία ενός πλαισίου με κανόνες και προϋποθέσεις για την ένταξη του νέου αυτού οικολογικού μέσου στο σύστημα μετακινήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Μαρία Αντωνίου

  Τόσο καιρό το ΥΠΜΕ απαξιοί να ασχοληθεί με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και τα αεροπλάνα που μας κουβαλανε 30 εκατομμύρια τουριστες απο το εξωτερικό..τα πατίνια μας μάραναν...

 2. avatar jim

  Να τα αποσύρουν από την αγορά οποίος θέλει ποδήλατο εμείς είμαστε χαζοί δλδ αυτά δεν ακούγονται καθόλου και σκάνε από το πουθενά όταν σκοτωθούν κανα δυο τότε θα είναι αργά

 3. avatar Άγγλος

  Στην Αγγλία τα πατίνια απαγορεύεται να κυκλοφορούν στον δρόμο και αν το κάνεις έχεις πρόστιμο και πόντους στο δίπλωμα οδήγησης (αν έχεις).

 4. avatar εδω δεν τηρειτε

  ο κοκ,τα πατηνια σας μαρανανε,οι πολεις γεμισανε ηλεκτροκινητα διτροχα και τα διαφημηζουν οτι δεν χρειαζονται αδεια οδηγησης,οταν συμβουν τα πρωτα ατυχηματα με αυτα να δουμε τι θα κανετε?

 5. avatar megaloagroths

  ειχαμε τα ποδηλατα που δεν καταλαβαινουν ουτε φαναρια ουτε μονοδρομο τωρα εχουμε και τα πατινια

 6. avatar Μικος

  Θα είναι περίπου όπως η συμπεριφορά για τα ποδήλατα;;; αγορά ασφάλεια κλπ....;;;;;

 7. avatar Προς πληροφόρηση

  Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν θεσπίσει νομοθετικό πλαίσιο, με σοβαρούς περιορισμούς στην ταχύτητα, περιοχές για παρκάρισμα, ασφάλεια, κτλ. τις μικροκινητικότητας, οπως την ονομάζουν.
  Αλλά πράγματι δεν υπάρχει ακόμα νομοθετικό πλαίσιο στην ΕΕ, παρά τις έντονες συζητήσεις και διάφορες μελέτες.

 8. avatar Ο κονομας

  Για ένα πράγμα είμαι βέβαιος.Οτι το νομοθετικό πλαίσιο θα σας το υπαγορεψουν, αυτοί που τα έχουν,αυτοί δηλαδή που κονομανε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει