Αναβάθμιση του ρόλου και βελτίωση των κεντρικών υπηρεσιών του προωθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά σε όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του, σύμφωνα με την επιμελητηριακή κατάταξη, είτε με κύρια έδρα, είτε με υποκαταστήματα στους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Περάματος, Κορυδαλλού, Σαλαμίνος, Τροιζηνίας, Αίγινας, Αγκιστρίου, Κυθήρων, Σπετσών, Πόρου, Ύδρας, Λαυρεωτικής, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγάρων και Ασπροπύργου.

Τα Επιμελητήρια όλης της χώρας μπορούν και πρέπει να ενισχυθούν, σύμφωνα με το Ε.Β.Ε.Π., με την εκχώρηση περισσοτέρων αρμοδιοτήτων, κάτι που άλλωστε τους επιτρέπει η νομική τους μορφή, δηλαδή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να νοιώθει ο επιχειρηματίας ότι οι διαδικασίες παραμένουν ίδιες και απλώς μεταφέρονται από έναν φορέα του Δημοσίου σε άλλον, χωρίς καμία ουσιαστική βελτίωση ή κατάργηση.

Η διεύρυνση των υπηρεσιών του Ε.Β.Ε.Π. δεν θα σταματήσει στη λειτουργία της Υπηρεσίας Μιας Στάσης (One Stop Shop), το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.Μ.Η.), τη δημιουργία του Σώματος Διαμεσολάβησης για την επίλυση εμπορικών διαφορών, την έκδοση πιστοποιητικών και την θεώρηση καταστατικών, αλλά θα επεκταθούν στη βελτίωση των καθημερινών συναλλαγών με την δημιουργία και λειτουργία του «WEB-EVEP».

Η πρόταση που θα καταθέσει το Ε.Β.Ε.Π. στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, συνδέεται με τη δυνατότητα των Επιμελητηρίων να προσφέρουν σημαντικές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αλλά κυρίως να εξελιχθούν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Φ.Ε.), προσφέροντας ουσιαστικά «δωρεάν υπηρεσίες» του δημοσίου.