Το υπουργείο Παιδείας επανήλθε σήμερα σχετικά με το θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Εσπερινών Λυκείων, που σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ήταν λάθος.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, αναφέρει το ΑΜΠΕ, το υπουργείο απαντά και σε όσους ζητούν να ακυρωθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και επισημαίνει:

1. H Ελληνική Εταιρεία Μαθηματικών δεν κάνει καμία αναφορά στην επίσημη ανακοίνωσή της (http://www.hms.gr/node/708) για ακύρωση του συγκεκριμένου θέματος. Όπως αναφέρει «καλούμε…να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών».

Αυτό ακριβώς έπραξε αμέσως η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ). Με οδηγία που έχει ήδη σταλεί, κατευθύνει όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα σχετικά με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια.

2. Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕ, στο συγκεκριμένο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν περίπου 500 υποψήφιοι, δόθηκε μια ασύμβατη υπόθεση, που ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

3. Επίσης, επισημαίνουμε πως το θέμα αντιστοιχεί στο 8/100 της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος.