Πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγεις σε περίπτωση απόλυσης

Όλα αυτά που σκέφτεσαι, θα τα μετανιώσεις


ΕΛΛΑΔΑ
10:56
06/09/2019
Πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγεις σε περίπτωση απόλυσης
7
loading

Μερικά πράγματα στη ζωή είναι μη αναστρέψιμα. Η απόλυση είναι ένα από αυτά που πρέπει να αποδεχθείς, να μην το χρεώσεις στον εαυτό σου και να εξελιχθείς μέσα από αυτό.

Δεν είναι το τέλος του κόσμου, οι περισσότεροι απολυμένοι βρίσκουν καλύτερη δουλειά μετά.

Αχρείαστο να είναι, μελετήστε εσείς με ευλάβεια το σαβουάρ βιβρ, του απολυμένου.

 1.  Μην διαβάλλετε το πρώην αφεντικό σας, ούτε σε πρώην συναδέλφους, ούτε σε φίλους και γνωστούς, ούτε όμως και γράφοντας καταγγελτικά «σεντόνια», στα social media.
 2. Μην σχεδιάζετε και οραματίζεστε αντίποινα. Δεν είναι καθόλου επαγγελματική συμπεριφορά και σας κλείνει μελλοντικές πόρτες.
 3. Ζητήστε να μάθετε τους λόγους της απόλυσής σας. Έχετε δικαίωμα να ξέρετε τι δεν πήγε καλά και πως θα βελτιωθείτε.
 4. Μην είστε τόσο περήφανοι ή εγωιστές, ώστε να μη ζητήσετε συστατική επιστολή, φεύγοντας, όπου πιθανόν αν διαπραγματευτείτε το περιεχόμενο της επιστολής, να βρείτε νέα δουλειά άμεσα.
 5. Μην πέσετε ψυχολογικά, μην πιστέψετε ότι τελείωσε η καριέρα σας.

Κάθε εμπόδια για καλό, ισχύει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Φιδισιο κορμί

  Εαν απολυθείς σήμερα, και δει σε κάποια ηλικία....σου έχουν κλέισει το σπιτι...κλείνεις λοιπόν κι εσύ το δικο τους παραδειγματίζοντας γενικότερα την ασυδοσία μιας κι έχουν να κάνουν με ανθρωπους κι όχι με υπολογιστές....

  1. avatar Πραγματικότητα και φαντασιώσεις

   Δεν υποστηρίζω ότι είναι πάντα έτσι, αλλά για να σε απολύσει μια εταιρεία πάει να πει ότι δεν προωθείς την δουλειά της, για την οποία σε έχει προσλάβει. Για να έχεις δουλειά, πρέπει να οργανώσεις μέ τέτοιο τρόπο τις γνώσεις σου, την στρατηγική σου και τη θέλησή σου, ώστε να ανταποκριθείς σε αυτό για το οποίο σε πληρώνουν. Μόνο έτσι θα γίνεις και εσύ καλύτερος και θα ανοίξεις προοπτικές στη ζωή σου. Τίποτα δεν χαρίζεται σε αυτή τη ζωή. Το χειρότερο είναι όταν νομίζεις πως μια εταιρεία οφείλει να σε πληρώνει και να καλύπτει αδυναμίες σου (εκτός κι αν θεωρείς τον εαυτό σου το αδικημένο τζίνι). Είναι ιδεολογική τοποθέτηση (άρα ουτοπική) και όχι πραγματιστική. Προσγειώσουν στην σκληρή πραγματικότητα.

   1. avatar Φιδισιο κορμί

    Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου το βασικότερο κινητρο είναι \'δέξου αυτό γιατί κοίτα τι γίνεται έξω\'. Επιχειρήσεις ανοίγουν και κλείνουν μ ελαμόγια να τσεπώνουν εις βάρος των εργαζομενων. Προφάνω΄ς και μιλάω γι αυτές τις περιπτώσεις και δεν είναι λίγες. Δυστυχώς στην Ελλάδα όπου ο όρος Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων έχειυποσκελιστεί απο την κάθε λογής παράγκα που έχει την απαίτηση να λογίζεται ως επιχείρηση και να επιβιώνει με σκλάβους αντί για εργαζόμενους. Αν/Όταν μιλήσεις κινδυνεύεις να βρεθείς στο δρόμοέτσι απλά. Αν παραμείνεις ρισκάρεις να βρεθείς κάτω απο τον κουμπαρο του αφεντικού....Αυτη είναι η σκληρή πραγματικότητα εδώ. Δυστυχώς δεν έφυγα έξω (δεν επικαλούμαι ότι είμαι τζίνι κλπ) και τώρα το πληρώνω...Θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες γι αυτό πίστεψε με ....Η σκέψη είναι απλή, σε διώχνω γιατί μπορώ να ξεζουμίσω 3 άλλους που δε θα βγάλουν κιχ και το δικό σου χιλιάρικο θα γινει το νέο μου φωτιστικό....

  2. avatar Δεν

   είσαι απλώς ανόητος αλλά άρρωστος...

   1. avatar Δεν

    Προφανώς εννοεί κάποιον κακό εργοδότη. Και βασικά δεν είναι τρόπος αυτός να του απαντάς

    1. avatar “Δεν”

     Μετά την ήπια απάντησή του δέχομαι ότι ήμουν απότομος και προσβλητικός.

   2. avatar Φιδισιο κορμί

    Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει