Μπροστά στο λουκέτο βρίσκεται το μοναδικό καφενείο στο χωριό Ραβενή της Θεσπρωτίας, μετά την επίσκεψη κλιμακίου επιθεωρητών του ΕΦΚΑ, που του επέβαλε πρόστιμο 21.000 ευρώ.

Το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ πήγε και παρήγγειλε ούζα όταν ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Τους υποτιθέμενους πελάτες εξυπηρέτησε ο αδελφός του, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καφενείο, κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό και τον μεζέ πρόσφερε η πεθερά του ιδιοκτήτη.

Αυτά από μόνα τους ήταν αρκετά. Οι ελεγκτές, αποφασίζοντας να βάλουν φρένο στην ανασφάλιστη εργασία, ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους επιβάλλοντας το βαρύτατο πρόστιμο των 21.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης το μόνο που σκέφτεται πλέον είναι το κλείσιμο του καφενείου καθώς τα χρήματα για το πρόστιμο ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα μιας τριετίας αναφέρει το epirupost.gr.

Όσο για τον αδερφό του, που έκανε τις διακοπές στο χωριό, είναι μακροχρόνια άνεργος και τώρα κινδυνεύει να χάσει τα επιδόματα.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ενώ οργισμένη υπήρξε και η αντίδραση του Δημάρχου Φιλιατών καθώς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο το κλιμάκιο που έκανε σαφάρι στην περιοχή έριξε πρόστιμα άνω των 100.000 χιλιάδων ευρώ σε τέσσερις συνολικά επιχειρήσεις εστίασης.

Ο δήμος Φιλιατών, πολύ περισσότερο τα ορεινά χωριά με τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, δεν αποτελούν σίγουρα κάποιον από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ούτε βέβαια της Ηπείρου.

Ακόμη και η Σαγιάδα, όπου βρίσκεται η μία επιχείρηση που της επιβλήθηκε πρόστιμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από τους top προορισμούς. Δύο ακόμη καταστήματα εστίασης στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο βρίσκονται στην κωμόπολη των Φιλιατών και ο επίλογος γράφτηκε στο χωριό Ραβενή.

(φωτογραφία αρχείου)