Ο Εμίρης του Κατάρ απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsbeast.gr, ο Εμίρης του Κατάρ βρίσκεται στο αγαπημένο του νησί την Σκιάθο μετά από ολιγοήμερες διακοπές στις Κυκλάδες.

Το μεσημέρι απόλαυσε το μπάνιο του στα γαλαζοπράσινα νερά της Σκιάθου και το απόγευμα φορώντας απλά ρούχα και συνοδευόμενος από τον γιο του και τη προσωπική του φρουρά έκανε τη βόλτα του στη Παπαδιαμάντη περνώντας απαρατήρητος.

Μετά επισκέφτηκε την αγαπημένη του ταβέρνα όπου με τον ιδιοκτήτη διατηρεί στενή σχέση και φιλία δοκιμάζοντας συγκεκριμένες γεύσεις και σπεσιαλιτέ που είχαν ετοιμαστεί για τον Εμίρη από νωρίς το απόγευμα.

Ο Εμίρης φωτογραφήθηκε με τον ιδιοκτήτη αλλά και με διερχόμενους οι οποίοι θαύμαζαν την απλότητα του. Άλλωστε πριν από δυο χρόνια ο Εμίρης είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης παραδοσιακής ταβέρνας να μεταβεί στη πολυτελή θαλαμηγό και να μαγειρέψει ειδικό μενού.

 

Η πολυτελής θαλαμηγός – κόσμημα που βρίσκεται στη Σκιάθο

Το «Al Mirqab» είναι το 5ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Η υπερπολυτελής θαλαμηγός έχει μήκος 133 μέτρα, αξία 300 εκατ. ευρώ και έκανε το παρθενικό της ταξίδι το 2008, όταν ο εμίρης αισθάνθηκε πως ήταν μικρό το μήκους 90 μ. «Oceanco» το οποίο είχε έως τότε.

Ταξιδεύει με 18,7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20,3 κόμβους. Φτιαγμένο κατά παραγγελία του πρωθυπουργού του Κατάρ, δεν θα μπορούσε παρά να ξεπερνά τη φαντασία και στην πολυτέλεια. Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο. Φυσικά, διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, κινηματογράφο, τζακούζι, καθώς και ένα πλήρωμα 55 ατόμων.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο.

Για να καταλάβει κανείς το εσωτερικό του – καθώς οι φωτογραφίες είναι σπάνιες – κάθε δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο.

Η οικογένεια του Αλ Θάνι κυβερνά το Κατάρ εδώ και ενάμιση αιώνα, ενώ ο ίδιος είναι εμίρης από το 1995 και φαίνεται πως τα καταφέρνει πολύ καλά, αφού όχι μόνο διοικεί μία πλούσια χώρα, αλλά και ο ίδιος είναι 7ος στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.