Να αλλάξει ο νόμος για τους άσκοπους πυροβολισμούς ζήτησε μέσω τηλεοπτικής του τοποθέτησης ο πατέρας 8χρονης Αλεξίας, η οποία είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα, στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Με αφορμή τις νέες εικόνες από τις μπαλοθιές σε κρητικό γλέντι, ο Λουκάς Σαμαρτζής εξέφρασε μέσω του ΑΝΤ1 την οργή του και ζήτησε να παρέμβει το Κράτος σε αυτές τις περιπτώσεις, «ώστε να μπαίνει αμέσως φυλακή, για να μην το κάνει πάλι άνθρωπος».

Αρχικά, για την κατάσταση της 8χρονης κόρης του, είπε: «Πάει λίγο καλύτερα. Περιμένουμε να τελειώσει την θεραπεία, για να πάμε στη συνέχεια σε κέντρο αποκατάστασης».

Για το έθιμο με τις μπαλοθιές, είπε χαρακτηριστικά: «Κουραφέξαλα είναι, όχι έθιμο. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν, είναι απαράδεκτα». Και για τη δική του την περίπτωση ανέφερε: «Αυτός που έκανε αυτό το πράγμα σε εμάς, αμέσως αφέθηκε ελεύθερος. Χωρίς όρους, χωρίς τίποτα…». Και υπογράμμισε πως «δεν είναι αμέλεια. Όταν παίρνει κάποιος πιστόλι, κάπου θα πάει η σφαίρα».

Ο ίδιος μίλησε με σκληρά λόγια για τον άνθρωπο που πυροβόλησε, τονίζοντας πως «αν ήταν άντρας, να πήγαινε να αυτοκτονήσει. Μας διέλυσε το σπίτι. Ο κάθε ανεγκέφαλος, παίρνει ένα όπλο και πυροβολεί και σκοτώνει τα όνειρα του κάθε παιδιού».