Ρόδος: Ινδός τουρίστας πνίγηκε την ώρα που έκανε κατάδυση

Παραθέριζε στο νησί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του


ΕΛΛΑΔΑ
7:55
15/08/2019
Ρόδος: Ινδός τουρίστας πνίγηκε την ώρα που έκανε κατάδυση
1
loading

Τραγική κατάληξη είχε ένας Ινδός τουρίστας την ώρα που εκτελούσε κατάδυση στην θάλασσα.

Όπως αναφέρει το rodos-press.gr, τον άτυχο άνδρα, ινδικής υπηκοότητας που παραθέριζε με την γυναίκα του και τα παιδιά του στη Ρόδο, έβγαλαν από τη θάλασσα άλλα μέλη της καταδυτικής ομάδας που συμμετείχε, όπου και τον βοήθησαν να αποβάλει όλο το νερό που εισρόφησε, ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις του.

Δυστυχώς όμως ο άτυχος άνδρας δεν παρέμεινε στη ζωή, αφού λίγα λεπτά πριν φθάσουν διασώστες του ΕΚΑΒ έπαψε να έχει επαφή με το περιβάλλον. Παρ' όλες τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, ο παραθεριστής δεν επανήλθε.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα διασώστες του ΕΚΑΒ και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του από την βραχώδη περιοχή όπου αναγκάστηκαν οι υπεύθυνοι της καταδυτικής ομάδας να βγάλουν από την θάλασσα ώστε να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες άμεσα.

Τελικά ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με σκάφος στην προβλήτα των Πηγών της Καλλιθέας, αφού ήταν αδύνατη η μεταφορά του από τα βράχια.

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν επίσης άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ο Χρήστος Ευστρατίου υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της ΠΝΑι.

Έρευνα για τα πραγματικά αίτια του θλιβερού αυτού συμβάντος διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Σέ αυτόνομη κατάδυση

    Καί νά γεμίσουν τά πνευμονία σου νερό λίγο κουφό μου ακούγεται!
    Είχα για αρκετά χρόνια χρόνια καταδυτικές δραστηριότητες σάν συνοδός στην Ελλάδα αλλά καί σέ πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας. Καί ο ρυθμιστής νά σού χαλάσει τό πολύ πού θά σού κάνει είναι τό λεγόμενο, free flow, δηλαδή συνεχόμενη απώλεια αέρα αλλά έχεις στο στήθος σου τό δεύτερο βοηθητικό. Ας πούμε ότι έχασες τέλειος τούς ρυθμιστές σου, μπαίνεις στην διαδικασία τού, body breathing, δηλαδή παίρνεις αέρα από τό βοηθητικό ρυθμιστή τού συνοδού σου. Βέβαια όλα αυτά τά έκτακτα περιστατικά για νά τά προλάβεις παίζει μεγάλο ρόλο τί εκπαίδευση έχεις περάσει καί τό πώς σέ επιτηρεί ο συνοδός σου.
    Συνήθως τά άτομα πού συνοδεύουμε καί δεν τά έχουμε ξαναδεί σέ προηγούμενη κατάδυση δεν ξεκολλάμε τά μάτια από αυτά. Βέβαια από ένα απλό άρθρο δεν μπορώ να εκτιμήσω τό τί μπορεί νά έγινε εκεί κάτω ακριβώς. Αλλά από την εμπειρία μου καί πάλι τό μόνο πού γνωρίζω η απώλεια ρυθμιστή από το στόμα συνήθως επέρχεται από τρέμουλο πανικού με αποτέλεσμα εισροή νερού, αλλά καί πάλι όλα αυτά είναι προβλέψιμα εάν είμαστε επικεντρωμένοι με το άτομο πού συνοδεύουμε πρώτη φορά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει