Τραγική κατάληξη είχε ένας Ινδός τουρίστας την ώρα που εκτελούσε κατάδυση στην θάλασσα.

Όπως αναφέρει το rodos-press.gr, τον άτυχο άνδρα, ινδικής υπηκοότητας που παραθέριζε με την γυναίκα του και τα παιδιά του στη Ρόδο, έβγαλαν από τη θάλασσα άλλα μέλη της καταδυτικής ομάδας που συμμετείχε, όπου και τον βοήθησαν να αποβάλει όλο το νερό που εισρόφησε, ενώ είχε ακόμα τις αισθήσεις του.

Δυστυχώς όμως ο άτυχος άνδρας δεν παρέμεινε στη ζωή, αφού λίγα λεπτά πριν φθάσουν διασώστες του ΕΚΑΒ έπαψε να έχει επαφή με το περιβάλλον. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, ο παραθεριστής δεν επανήλθε.

Στο σημείο έφθασαν άμεσα διασώστες του ΕΚΑΒ και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του από την βραχώδη περιοχή όπου αναγκάστηκαν οι υπεύθυνοι της καταδυτικής ομάδας να βγάλουν από την θάλασσα ώστε να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες άμεσα.

Τελικά ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με σκάφος στην προβλήτα των Πηγών της Καλλιθέας, αφού ήταν αδύνατη η μεταφορά του από τα βράχια.

Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν επίσης άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ο Χρήστος Ευστρατίου υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της ΠΝΑι.

Έρευνα για τα πραγματικά αίτια του θλιβερού αυτού συμβάντος διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.