Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύστημα θα προειδοποιεί για πλημμύρες

Πώς θα λειτουργεί


ΕΛΛΑΔΑ
9:15
05/08/2019
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύστημα θα προειδοποιεί για πλημμύρες
3
loading

Ξεκινά το φθινόπωρο στο Κιλκίς, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κιλκίς, ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης για πλημμύρες -το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα βασίζεται στη συνδυασμένη χρήση μετρήσεων μετεωρολογικών και υδρολογικών σταθμών, δορυφορικών παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων αριθμητικών μοντέλων πρόγνωσης καιρού.

Το σύνολο αυτών των πληροφοριών θα τροφοδοτεί το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης και θα διατίθεται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προσβάσιμη από υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρώτο μέρος του έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου μετεωρολογικών σταθμών και σταθμημέτρων. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθεί η τοποθέτηση 15 νέων μετεωρολογικών σταθμών και, παράλληλα, για την εποπτεία της στάθμης των ποταμών, θα τοποθετηθούν δύο σταθμήμετρα σε σημεία της κοίτης του Γαλλικού Ποταμού. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται είτε μέσω σταθερής γραμμής δικτύου είτε μέσω κινητής τηλεφωνίας στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Ενημέρωσης και Προειδοποίησης.

Σε επόμενο στάδιο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει ένα σύστημα, που θα συλλέγει υδρομετεωρολογικές παρατηρήσεις και προγνώσεις. Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar τριαλαρο

    καλό θα ήταν αυτό κάποια στιγμή να συνδεθεί με την εφαρμογή που στέλνει τα αυτοματοποιημένα μηνύματα.

  2. avatar ρεθυμνιωτης

    Θα μας προειδοποιεί και για το που θα κάνει επισκεψη ο Κυριάκος , να λαβαινουμε τα μέτρα μας ;

  3. avatar Όπως

    όλα καθόλου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει