Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. Οι συγκεντρωμένοι αντιτίθενται στις αλλαγές της δομής του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Στα οργανογράμματα γίνεται λόγος για περικοπές δομών, χωρίς να αναφέρονται πουθενά οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων. Ανοίγουν έτσι τον ασκό του Αιόλου για χιλιάδες απολύσεις, αφού το 60- 70% των δομών καταργούνται» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Μπακάλης, εργαζόμενος στο Βυζαντινό Μουσείο και προσθέτει πως στόχος της κυβέρνησης είναι 4.000 απολύσεις φέτος, 15.000 του χρόνου και 150.000-180.000 μέχρι το 2015. «Τα νούμερα ξεπερνούν το δυναμικό του Δημοσίου, πράγμα που αποδεικνύει πως η κυβέρνηση έχει ως σκοπό την πλήρη διάλυση του δημόσιου τομέα» υποστήριξε ο κ. Μπακάλης και πρόσθεσε: «Το θέμα άνοιξε με τους “επίορκους”, που αποτελεί προπέτασμα καπνού για να φθάσουν οι κάθετες περικοπές και οι απολύσεις».

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού δήλωσαν πως διεκδικούν, ο Πολιτισμός να παραμείνει κοινωνικό αγαθό, να στηριχθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά και να προωθηθεί η καλλιτεχνική δημιουργία. Επίσης, απαιτούν να μην περάσει το σχέδιο του νέου Οργανισμού της γενικής γραμματείας Πολιτισμού και λένε «όχι» σε απολύσεις-εφεδρείες-διαθεσιμότητες.

Οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου και αποχώρησαν.

(Φωτογραφία αρχείου)