Χουλιάρας για σεισμό στην Αττική: Δεν τελειώσαμε, είναι ακόμα πολύ νωρίς

Να προσέχουμε τους μετασεισμούς, τόνισε ο γνωστός σεισμολόγος


ΕΛΛΑΔΑ
8:56
29/07/2019
Χουλιάρας για σεισμό στην Αττική: Δεν τελειώσαμε, είναι ακόμα πολύ νωρίς
2
loading

«Δεν τελειώσαμε με το σεισμό, είναι πολύ νωρίς» είπε ο Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας για τη χθεσινή δόνηση που αναστάτωσε την Αττική κι έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθήνας, έκανε λόγο για φθίνουσα ένταση και ακολουθία των μετασεισμών της δόνησης της 19ης Ιουλίου.

Όσο για τον αν θα πρέπει να φοβόμαστε άλλους σεισμούς είπε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον Ant1: «Να φοβόμαστε όχι, να είμαστε έτοιμοι για άλλους σεισμούς πρέπει».

Όσο αφορά στην ακολουθία των μετασεισμών, σημείωσε πως «όσο περνούν οι μέρες θα πρέπει να μειώνονται».

Ο Γ. Χουλιάρας συμβούλεψε τους πολίτες να παίρνουν μέτρα προφύλαξης για την προστασία τους από τους μετασεισμούς, όπως για παράδειγμα να στερεώνουν τα βαριά αντικείμενα για να μην πέσουν.

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος ο κύριος σεισμός της 19ης Ιουλίου να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα, σημείωσε πως είναι μικρό το μέγεθός του για να κάνει κάτι τέτοιο, επιβεβαίωσε, ωστόσο πως ήταν το ίδιο ρήγμα με αυτό του σεισμού του 1999.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αυτή η συζήτηση περί σεισμών

    είναι τελείως ανούσια και περιττή, να προσέχουμε λέει τους μετασεισμούς, δηλαδή τι να προσέχουμε ρε φίλε; Τι είναι οι σεισμοί γιαούρτι χαλασμένο να προσέχουμε μην το φάμε.

  2. avatar Το

    κάποια στιγμή το ξέρουμε όλοι αυτό δεν μας λέει κάτι από τον επιστήμονα το κάποια στιγμή το περιμένουμε το συγκεκριμένο να μας πει φέρνουνε τα εκατομμύρια και οι προβλέψεις είναι κάποια στιγμή

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει