Υλικά

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Ευρωβουλευτή του κόμματος των Δημοκρατικών «Alliance of Liberals and Democrats for Europe» στη Γερμανία κυρίου Γεώργιου Χατζημαρκάκη, παρουσίασε Ελληνική γαστρονομία στην ημερίδα με τίτλο «Increasing Greek agricultural productivity by raising quality» η οποία διοργανώθηκε στις 10 Απριλίου 2013 στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες, από το γραφείο του κυρίου Χατζημαρκάκη.

Για το λόγο αυτό 60 Έλληνες αρχιμάγειροι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από πολλά σημεία της Ευρώπης ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να εκπροσωπήσουν γαστρονομικά την Ελλάδα.

Η παρουσίαση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η αποστολή υποστηρίχθηκε εκτός από τους κρατικούς φορείς, και από εταιρείες του χώρου οι οποίες συνείσφεραν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.



Στην εκδήλωση αυτή, έγινε παρουσίαση σε πέντε διαφορετικούς θεματικούς μπουφέ τοπικά πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας μας, παρουσία 400 προσκεκλημένων.



Στα πλαίσια αυτά προηγήθηκαν ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα “Increasing Greek Productivity through Quality Boost και ομιλητές τους κυρίους:

Jorgo Chatzimarkakis MEP
Dacian Ciolos, Commissioner for Agriculture Development
Athanasios Tsaftaris, Greek Minister of Rural Development and Food
Giorgos Stavrakakis, Member of the European Parliament
Yiannis Boutaris, Mayor of Thessaloniki
Miltiadis Karoumbas, President of the Hellenic Chef’s Club
Mr Klaus Hübenthal, Director of Dehoga Nordrhein-Westfalen e.V.
Welcome Speech by Commissioner Maria Damanaki

Κατά τη διάρκεια του μπουφέ, Έλληνες Αρχιμάγειρες σέρβιραν τους παρευρισκόμενους δίνοντας τους πληροφορίες σχετικά με τις συνταγές που δοκίμαζαν, αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους. Τα σχόλια από τους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά τόσο όσων αφορά τα πιάτα, αλλά και αναφορικά με την παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την καλή οργάνωση η οποία υπήρχε.





Θεωρούμε ότι μέσα σε δύσκολους καιρούς, αδράξαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε από τον κύριο Χατζημαρκάκη και μπορέσαμε με τη βοήθεια των υποστηρικτών/χορηγών μας να φέρουμε επάξια εις πέρας την αποστολή την οποία αναλάβαμε, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι, μέσα από τη γαστρονομία μας, στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.






Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο Χατζημαρκάκη για την πρωτοβουλία και την πρόσκλησή του, το Υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό κυρία Κεφαλογιάννη, τον ΕΟΤ και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Λειβαδά, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον υπουργό κύριο Τσαφτάρη για την υποστήριξή τους, όλες τις εταιρίες που στάθηκαν δίπλα στην προσπάθειά μας, αλλά και φυσικά όλους τους Έλληνες αρχιμάγειρες οι οποίοι δίνοντας τον καλύτερο εαυτό παρουσίασαν τοπικά Ελληνικά πιάτα.