«Δεν δημιουργήθηκε καμία νέα εταιρεία, δεν εκδόθηκε νέα άδεια φορτηγού αυτοκινήτου, δεν δημιουργήθηκε καμία νέα θέση εργασίας, αλλά καταστράφηκαν χιλιάδες οικογένειες αυτοαπασχολούμενων με δημόσιας χρήσης φορτηγά αυτοκίνητα (ΔΧΦΑ), οι οποίες βρίσκονται σε απόγνωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ).

Η ΠΟΣΕΜ καλεί τους επαγγελματίες οδηγούς και αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τις ελληνικές εταιρείες μεταφορών οικογενειακού χαρακτήρα, σε δυναμική κινητοποίηση και ξεσηκωμό καλεί.

Ισχυρίζεται δε ότι το «δήθεν άνοιγμα» του επαγγέλματος έχει καταστρέψει χιλιάδες οικογένειες, χωρίς να επιφέρει κάποια θετική αλλαγή στην αγορά.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕΜ, το μέτρο του ανοίγματος έφερε μείωση εργασίας έως 40% για τους επαγγελματίες οδηγούς και ανασφάλιστη εργασία 70%, ενώ τα κόμιστρα των φορτηγών μειώθηκαν πάνω από 30%-40%, σε αντίθεση με τις τιμές των καυσίμων, που αυξήθηκαν κατά 60% την τελευταία τριετία και την ανατίμηση των διοδίων κατά 50%.