Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, το Γύθειο υποδέχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με 1.200 επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα, ενώ φορείς και επαγγελματίες της Λακωνίας ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στους επισκέπτες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι προοπτικές για τον τουρισμό κρουαζιέρας στη Μάνη και τη Λακωνία, ευρύτερα, διαφαίνονται ευοίωνες, αφού στο λιμάνι του Γυθείου αναμένεται να αφιχθούν φέτος 38 έως 40 κρουαζιερόπλοια. Πρόκειται για μία σημαντική αναβάθμιση του λιμένα Γυθείου, αφού τα προηγούμενα χρόνια ελάχιστα κρουαζιερόπλοια κατέπλεαν, ενώ, με την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του λιμένα Γυθείου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός κρουαζιέρας στην περιοχή.

Σε συνάντηση τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να τηρείται πρωτόκολλο κατά την άφιξη και αναχώρηση των κρουαζιερόπλοιων, να ανταλλάσσονται αναμνηστικά δώρα, να φροντίσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες για τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου και να τηρείται ερωτηματολόγιο ικανοποίησης των επισκεπτών.

Κατά την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, το μεσημέρι της 17ης Απριλίου, η Φιλαρμονική του δήμου Ανατολικής Μάνης θα υποδεχθεί μουσικά τους πρώτους καλοκαιρινούς επισκέπτες της πόλης, ενώ, από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας θα προσφερθούν κεράσματα.