Δικαιολογημένη, νόμιμη, ηθική και δεοντολογική χαρακτηρίζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης την απόφασή της να συζητηθεί ο ισολογισμός του έτους 2018 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Αυγούστου 2019, λίγο πριν την εκπνοή της τρέχουσας θητείας που λήγει στις 31 Αυγούστου 2019.

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, επισημαίνεται ότι προβάλλονται αιτιάσεις περί του αντιθέτου εκ μέρους της νέας – από 1/09/2019 – δημοτικής αρχής ενώ αναφέρεται πως «τα όσα λέγονται περί συζήτησης του ισολογισμού του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2019 δεν ευσταθούν».

«Η σημερινή διοίκηση είναι υπόλογη για τον ισολογισμό του 2018 και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να τον υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αίροντας έτσι την σχετική ευθύνη από την επόμενη διοίκηση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα σημειώνεται ότι «ο ισολογισμός του 2018 είναι σχεδόν έτοιμος, ενώ οι ορκωτοί λογιστές έχουν όλο τον χρόνο για ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο, δεδομένου ότι η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 21/05/2019, κατόπιν διαγωνισμού.

Εξάλλου, οι ίδιοι ορκωτοί λογιστές είχαν κερδίσει τους αντίστοιχους διαγωνισμούς των δύο παρελθόντων ετών, και επομένως διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και γνώση των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχοντας διενεργήσει τους αντίστοιχους ελέγχους».