Μια σπίθα ήταν ικανή για να μετατραπεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε φωτιά, η οποία πλησίασε τις αυλές σπιτιών στην περιοχή των Λενταριανών, στα Χανιά, στον δρόμο προς τις εργατικές κατοικίες.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Λόγω του αέρα που έπνεε στην περιοχή, οι φλόγες επεκτάθηκαν αμέσως σε ύψωμα με ξερόχορτα που βρίσκεται ακριβώς σε εκείνο το σημείο και καταλήγει σε κατοικίες. Το πύρινο μέτωπο πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και πλησίασε τις αυλές των σπιτιών, ενώ δυο αυτοκίνητα δεν γλίτωσαν και κάηκαν.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο flashnews.gr που εκείνη την ώρα καθόταν στο μπαλκόνι της και είχε απόλυτη εικόνα του τι συνέβη, η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάδο απορριμμάτων. Όπως είπε, πρόκειται για κάδο ανακύκλωσης χαρτιού, επομένως κάποιος ασυνείδητος πρέπει να πέταξε ή κάτι εύφλεκτο ή ενδεχομένως κάποιο τσιγάρο μέσα στον κάδο. Μόλις είδε καπνό στον κάδο κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική. Πριν, όμως, προλάβει καλά καλά να ολοκληρώσει την κλήση, η φωτιά είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω -όπως είπε.

Στο σημείο έφτασε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία απέτρεψε επέκταση της φωτιάς στα σπίτια ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι με λάστιχα έβρεχαν τις αυλές τους.