Φρένο στις απολύσεις αρχαιότερων υπαλλήλων από τον Άρειο Πάγο

Προτάσσονται η προϋπηρεσία και η οικογενειακή κατάσταση


ΕΛΛΑΔΑ
10:56
06/04/2013
Φρένο στις απολύσεις αρχαιότερων υπαλλήλων από τον Άρειο Πάγο
3
loading

Απόφαση-βόμβα για τα κριτήρια απόλυσης εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, σύμφωνα με την οποία, συνοπτικά, «προστατεύεται» πρώτα η αρχαιότητα και η οικογενειακή κατάσταση κάθε εργαζομένου και μετά τα προσόντα του.

Η απόφαση αυτή στέλνει μήνυμα σε όσες επιχειρήσεις επικαλούνται οικονομικούς λόγους για να απολύουν εργαζόμενους με μεγαλύτερη προϋπηρεσία ή/και έγγαμους, προκειμένου να διατηρούν ή να προσλαμβάνουν νεώτερους και φυσικά φτηνότερους.

Σύμφωνα με την απόφαση 31/2013 ο Άρειος Πάγος αποφαίνεται πως σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας για οικονομικοτεχνικούς λόγους, αυτή θα καθίσταται καταχρηστική εφόσον ο εργοδότης «παραλείψει να λάβει υπόψη και να συνεκτιμήσει τα κριτήρια της αρχαιότητας, ηλικίας, οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης του καθενός, όπως επιβάλλεται από το καθήκον πρόνοιας που τον βαρύνει κατά τα άρθρα 651, 657, 658, 660, σε συνδυασμό με τα άρθρα 200, 281 και 288 του Αστικού Κώδικα και επιτάσσει την απόλυση εκείνων για τους οποίους το μέτρο αυτό θα είναι λιγότερο επαχθές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar nikos xasapis

  Καλά τα λέω εγώ τόσο καιρό. κουμμούνια οι δικαστκοί Kai εισαγγελείς .
  Βέβαια όχι από ιδεολογία αλλά για να τα έχουνε καλά με το λαουτζίκο.
  Δυστυχώς η πατρίδα παραδίνει το πνεύμα μακάρι να βγω λάθος ..

 2. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Όταν αυτοί που αποφασίζουν και ψηφίζουν νόμους παράνομους και πρέπει κάθε φορά να ασχολείται ο Άρειος Πάγος για την αποκατάσταση της νομιμότητας, αυτό σημαίνει ότι έχουμε αδιάβαστους κυβερνήτες, ανάξιους βο(υ)λευτές και αδυναμία των δικαστηρίων να προλάβουν να θεραπεύουν τις άπειρες ανομίες των "κρατούντων".
  Με λίγα λόγια έχουμε γίνει "ζούγκλα".

  1. avatar Papalangi

   Στο ζούγκλα θα συμφωνήσω, στα υπόλοιπα όχι και πολύ, μάλλον είσαι νέος και δεν έχεις αντιληφθεί πλήρως πως λειτουργεί η κοινωνία.
   Πάρε για παράδειγμα το συγκεκριμένο αυτό μέτρο.
   Πάντα υπήρχαν νόμοι που προστάτευαν και υποστήριζαν τον υπάλληλο, ανάλογα με την εποχή κλπ.
   Αλλά ο υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα πάντα ήταν μόνος του και αβοήθητος, και οι περισσότερες προσπάθειες να διεκδικήσει τα αυτονόητα (όχι πολυτέλειες) κατέληγαν σε εξευτελισμό και μετά σε απόλυση.
   Σε αντίθεση με τον δημόσιο τομέα, όπου οι διάφορες κλίκες πάντα κάλυπταν και μάλιστα υπερκάλυπταν τις ανάγκες διαφόρων υποθέσεων.
   Οπότε και ο συγκεκριμένος νόμος στη ουσία απευθύνεται σε κάτι ξεχασμένους δημόσιους υπαλλήλους που τρίζει τώρα με την τρόικα η καρέκλα τους, για να αμυνθούν κάτι απόφοιτοι του δημοτικού που έχουν βολευτεί απ'την χούντα και αργότερα (δεν αλλάξαν και πολλά).
   Όποιος αντιδράει και βάζει αρνητικές κλπ μπράβο του μακάρι να ήταν έτσι δραστήριος και στις υποχρεώσεις του..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει