Θερινές εκπτώσεις 2019: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Υποχρεωτική η διπλή τιμή στα προϊόντα


ΕΛΛΑΔΑ
8:50
10/07/2019
Θερινές εκπτώσεις 2019: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα
1
loading

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 14 Ιουλίου τα καταστήματα με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00. Σύμφωνα με τον Σύλλογο η λειτουργία τους είναι προαιρετική.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι θερινές εκπτώσεις που έκαναν πρεμιέρα την Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από- έως).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Υποχρεωτική η διπλή τιμή στα προϊόντα

    Που έμαθες την Ελληνική γλώσσα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει