Εκδικάστηκαν σήμερα στο από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λέσβου, που συνεδρίασε στη μεταβατική έδρα της Λήμνου, οι αγωγές της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβουη, της θυγατρικής της c Link Ferries καθώς και της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Νότου κατά του δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και του αντιδημάρχου του νησιού, Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, με τις οποίες κατηγορούν τους εναγόμενους για παρακώλυση συγκοινωνιών, συκοφαντική δυσφήμιση και οικονομική ζημιά.

Στην πρώτη αγωγή η ΝΕΛ χαρακτηρίζει παράνομη και αυθαίρετη τη ματαίωση των δρομολογίων του πλοίου και αξιώνει από τον Δήμαρχο Λήμνουνα καταβάλει τόσο σε εκείνη όσο και στη θυγατρική της περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δεύτερη αγωγή αφορά την ΑΝΕΝ LINES, πλοιοκτήτρια του AQUA MARIA που αξιώνει από τους εκπροσώπους του Δήμου, το ποσό περίπου των 500.000 ευρώ έκαστος, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο «Οι ισχυρισμοί και η διάδοση των γεγονότων αυτών, από την πλευρά των εναγομένων, έβλαψε ιδιαιτέρως τις επιχειρήσεις και τις εργασίες και ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη του κοινού και των μετόχων προς τις εταιρείες μας…».

Οι αγωγές κατατέθηκαν μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού, που είχαν αποτέλεσμα τη ματαίωση δρομολογίων, καθώς δεν επιθυμούσαν πλέον να εξυπηρετούνται με το πλοίο Aqua Maria.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε δύο μήνες.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μαζί με τον κόσμο στους αγώνες που κάνει για καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις που εκτός από προϋπόθεση για την όποια ανάπτυξη των νησιών μας, είναι και όρος επιβίωσης όλων όσων ζούμε και αγωνιζόμαστε σε αυτή τη γωνιά του Αιγαίου», δήλωσε πριν ξεκινήσει η δίκη, ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής.