Σε αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει οι διασώσεις στις οποίες έχουν κληθεί να παρέμβουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Νίκο Λαγουδάκη, το τελευταίο τρίμηνο, η υπηρεσία έχει κληθεί σε 41 διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων που αποφάσισαν να ξεκινήσουν είτε μόνοι τους είτε με παρέα, μια περιήγηση σε φαράγγια ή και βουνά.

«Παρατηρείται πολύ συχνά, ότι επισκέπτες του νησιού, ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, αποφασίζουν χωρίς να έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα να κάνουν τέτοιες εξορμήσεις. Άνθρωποι που δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, άνθρωποι που δεν έχουν τη φυσική κατάσταση, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν την φυσιογνωμία της περιοχής που επισκέπτονται και μάλιστα μόνοι τους. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου καθώς σε πολλές περιπτώσεις λίγες ώρες μετά την έναρξη της πεζοπορίας τους, καλούμαστε, είτε επειδή τραυματίστηκαν, είτε επειδή αφυδατώθηκαν, να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Ο περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Κρήτης πρόσθεσε επίσης: «Πολύ συχνά, κινητοποιούνται από σκάφη μέχρι και αεροπλάνα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη ανθρώπων που βρέθηκαν να είναι σε απόκρημνα σημεία, σε σημεία που ούτε και οι ίδιοι μπορούν να περιγράψουν. Συνήθως είναι πολύωρες οι αναζητήσεις και έχουν αίσια έκβαση, ωστόσο νομίζω ότι πρέπει οι επισκέπτες να είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι και εξοπλισμένοι και κυρίως ενημερωμένοι, αφού σε ένα μεγάλο ποσοστό οι “μοναχικοί περιπατητές” δεν καταφέρνουν να πετύχουν το στόχο τους και αντί να χαρούν τις διακοπές τους, δυστυχώς ταλαιπωρούνται περισσότερο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.