Νέο κύκλο συναντήσεων με φορείς του ευρύτερου Πειραιά άρχισε από χθες ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να τους καταστήσει ενεργούς συμμέτοχους και συμπαραστάτες στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Η αρχή έγινε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου ο κ. Μιχαλολιάκος συναντήθηκε με τον πρύτανη, Γιώργο Οικονόμου, τον αντιπρύτανη, Νίκο Γεωργόπουλο και τον γραμματέα, Παναγιώτη Κουτσολιάκο, με τους οποίους συζήτησε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την περιοχή του Πειραιά.

Και συγκεκριμένα συζήτησαν για τη μείωση (κούρεμα) του χρέους του δήμου, την προτεραιότητα πληρωμών μέσω Κ.Α.Π, την αλλαγή του τρόπου προσδιορισμού των Κ.Α.Π, την υπογειοποίηση της οδού Ομηρίδου-Σκυλίτση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, τις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων, τις αστικές αναπλάσεις και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Ήταν επιβεβλημένο να ξεκινήσουμε αυτόν το νέο κύκλο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τους φορείς της πόλης, από το Πανεπιστήμιο Πειραιά που αποτελεί τον πνευματικό μας φάρο και για το οποίο όλοι οι Πειραιώτες κι όλοι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Η λογική στην οποία κινούμαστε είναι ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιά δεν είναι απλώς ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά αντίθετα πρέπει να έχει συμμετοχή και άποψη τόσο για την αναπτυξιακή διαδικασία στην πόλη, όσο και για την πολιτιστική της δραστηριότητα. Φεύγω αισιόδοξος γιατί οι πρυτανικές Αρχές υιοθέτησαν πλήρως το όραμά μας».