Να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητούν τα μέλη του προεδρείου της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών δασκάλων (ΠΟΣΔΕΠ), προκειμένου να τον ενημερώσουν για θέματα των καθηγητών των Σχολών Επιστημών Υγείας, που είναι τοποθετημένοι και λειτουργούν σε νοσοκομεία, καθώς και για θέματα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

Τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η δημιουργία διυπουργικής υπηρεσίας στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για τα θέματα των ανωτέρω νοσοκομείων, οι Οργανισμοί Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, η άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος από τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, οι εφημερίες, η ειδική αμοιβή για παροχή κλινικού έργου και άλλα θέματα μελών ΔΕΠ που λειτουργούν σε νοσοκομεία, καθώς και το ζήτημα των κλινικών καθηγητών.

Επίσης η ΠΟΣΔΕΠ ζητά να συνεχίσει να ισχύει άρθρο του νόμου 3918, σύμφωνα με το οποίο ο διορισμός αναπληρωτών διοικητών πανεπιστημιακών νοσοκομείων γίνεται έπειτα από πρόταση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Παράλληλα οι πανεπιστημιακοί, μαζί με τους ερευνητές, έστειλαν επιστολή και στον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας του να συναντηθούν αμέσως προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διαχείρισης των ερευνητικών έργων (ΕΣΠΑ), και την απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων.