Ξεκαθαρίζοντας πως οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική, η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, που θα γίνει τον Οκτώβριο, κυκλοφόρησε το πρώτο της σποτ με πρωταγωνιστές δύο 12χρονα παιδιά, τον Αλέξη και τον Κυριάκο, τον Κυριάκο και τον Αλέξη.

Η μαμά τους τους ξυπνάει για να πάρουν το πρωινό τους και να πάνε στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης όπου θα τρέξουν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Το δωμάτιο του Αλέξη με αφίσες του Τσε Γκεβάρα , του Μαρξ , του Φιντέλ Κάστρο και των αγαπημένων του ομάδων, του Παναθηναϊκού και της Λίβερπουλ. Το δωμάτιο του Κυριάκου με αφίσες του Ολυμπιακού, του Άνταμ Σμιθ, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μια αφίσα της Λίβερπουλ, καθώς η ομάδα αυτή είναι το μόνο πράγμα που ενώνει τα δύο αδέρφια.

Η μαμά έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρωινό , τα παιδιά κάθονται στο τραπέζι και αρχίζει διάλογος για το τρέξιμο και το σχολείο. Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος λέει «Αλέξη, είσαι έτοιμος να χάσεις; Θυμάσαι τον προηγούμενο αγώνα; Κέρδισα με 9,5 δευτερόλεπτα», ο Αλέξης θέλει να πει «go back, κυρία δασκάλα, go back» και ο Κυριάκος σχολιάζει «καλή ιδέα, να απολύσουμε τη δασκάλα».