Αναστολή της λειτουργίας του τμήματος υποδοχής , στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), λόγω της έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με την καταγγελία της ομοσπονδίας, «τα βρέφη θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη και παιδιά».

Αναφέρεται επίσης, ότι το συγκεκριμένο τμήμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία για τη φιλοξενία των βρεφών στο κέντρο και αν ανασταλεί η λειτουργία του, ο κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών θα είναι μεγάλος αλλά και η προσαρμογή τους θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επισημαίνει πως «μετέφεραν τους πέντε βρεφονηπιοκόμους που υπηρετούσαν στο εν λόγω τμήμα, στα άλλα τμήματα για να καλύψουν ανάγκες» και προσθέτει ότι «οφείλουν 4.500 ρεπό στο προσωπικό». Κάνει λόγο για «τραγική έλλειψη προσωπικού», τονίζοντας ότι στο κέντρο φιλοξενούνται 68 παιδιά και σε κάθε τμήμα στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά.