Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των Θεσσαλονικέων που έφυγαν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Λόγω της συνεχιζόμενης από το μεσημέρι βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σημειώθηκαν από νωρίς το απόγευμα αρκετά τροχαία ατυχήματα σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης με υλικές μόνο ζημιές.

Σε ένα από αυτά, «άγιο» είχε τετραμελής οικογένεια, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βγήκε από το οδόστρωμα, εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, και έπεσε σε γκρεμό.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο κοντά στον Άγιο Αντώνιο, στα όρια των Νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι γονείς και τα δύο τους παιδιά να μεταφερθούν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου όμως οι γιατροί διαπίστωσαν ότι άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

Εξάλλου, ουρές οχημάτων σημειώθηκαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, στα διόδια των Μαλγάρων, διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν στην κορύφωσή της η επιστροφή, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι μπάρες του σταθμού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οδηγοί και να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επαγρύπνηση για να διευκολύνει την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων, ενώ ισχύουν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων.

Πάντως, σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, η φετινή έξοδος της Καθαράς Δευτέρας ήταν η μικρότερη των τελευταίων ετών.