Ο Μανιτάκης παρέδωσε το φάκελο στην τρόικα

Το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των 25.000 υπαλλήλων


ΕΛΛΑΔΑ
11:09
11/03/2013
Ο Μανιτάκης παρέδωσε το φάκελο στην τρόικα
5
loading

Στα χέρια των δανειστών βρίσκεται πλήρης φάκελος με ποσοτικούς στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα μετά τον Ιούνιο και σε συνέχεια να μετακινηθούν σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών.

Στο φάκελο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, περιέχονται και οι σχεδιασμοί του υπουργείου για το πώς και από που θα προέλθει και το δεύτερο κύμα μετακινήσεων άλλων 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα τον Δεκέμβριο.

Το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων θα προέρχεται κατά βάση από τη δεξαμενή του πλεονάζοντος προσωπικού που προκύπτει με βάση τα νέα οργανογράμματα στις κεντρικές κει περιφερειακές υπηρεσίες αλλά και από φορείς των υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ.

Ήδη ξεκίνησε πιλοτικά και αναμένονται σύντομα οι προτάσεις για τα νέα οργανογράμματα στον ΕΟΦ, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Επιδίωξη σύμφωνα με τον προτεινόμενο στην τρόικα σχεδιασμό του υπουργείου είναι να έχει συγκεντρωθεί έως τον Ιούνιο ο ικανός αριθμός των 12.500 υπαλλήλων που θα οδηγηθεί από τον Ιούλιο σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια μέσω της κινητικότητας σε κενές πλην όμως απαραίτητες θέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Το πλεονάζον προσωπικό των 2.200 υπαλλήλων που προκύπτει από τα νέα οργανογράμματα σε 16 υπουργεία και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναλογεί σε αντίστοιχες καταργούμενες οργανικές θέσεις.

Οι 2.200 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα αποτελούν μέρος των 12.500 υπαλλήλων δεν θα είναι μόνον αυτή τη φορά υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διοικητικοί, όπως συνέβη με τους 1.950 που μετακινήθηκαν πρόσφατα, αλλά θα είναι υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Ανάλογη πρακτική με τη σύνταξη νέων οργανογραμμάτων θα ισχύσει και για εκατοντάδες φορείς υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προσδοκώμενος στόχος είναι οι υπεράριθμοι με τα νέα οργανογράμματα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα να ξεπερνούν τους 10.000, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο μνημονιακός στόχος των 12.500 που θα αποτελέσει το πρώτο κύμα διαθεσίμων.

Οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι 12.500 υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε διαθεσιμότητα θα βρίσκονται σε υπηρεσίες οι οποίες για αρκετούς από αυτούς θα στεγάζονται σε γειτονικούς δήμους ή νομούς από τις υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν σήμερα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Βασίλης

  Είναι αξιο απορίας... έχω βρεθεί σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες και στρατιωτικές υπηρεσίες με πολιτικό προσωπικό, που αν οι μισοί δεν πήγαιναν από αύριο στην δουλειά τους.... δεν θα λείπαν σε κανένα! Και δεν μπορούν να διώξουν 25.000?????

 2. avatar Julian

  Χρονοδιάγραμμα: Θα τους έχουμε αξιολογήσει μέχρι το 2020, θα τους ξαναμετρήσουμε μέχρι το 2035, θα επανεξετάσουμε εναλλακτικούς τρόπους για τη μείωση του αριθμού τους το 2056 και το 2113 θα ξεκινήσουμε να διώχνουμε τους πρώτους επίορκους (που λογικά μέχρι τότε θα έχουν πεθάνει έτσι κι αλλιώς). Στο μεταξύ για να αναπληρώσουμε τα κενά, θα έχουμε προσλάβει από το παράθυρο δεκαπλάσιους...

  1. avatar daidalos

   Το 2010 προτίμησαν να απολύσουν 600.000+ Ι/Υ απο το να απολύσουν 200.000 Δ/Υ, δυστυχώς στην ελλάδα οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε Ι/Υ κ Δ/Υ, πρέπει οι Ι/Τ να σχηματίσουν ισχυρό σωματείο αντίστοιχο της ΑΔΕΔΥ.

 3. avatar Andreas

  Πωπωπωωω! Παρεδωσε τον φακελο λεει! Στην Κομαντατουρ δηλαδη!
  Καλα πλακα κανουμε ε; ΤΙ δουλεια εχει να διδεται φακελος στον Τομσεν και Σια; Ας τους πει απλα τοσους θα απολυσω! Θελουν ομως τον φακελο, να δειξουν ποιος εχει το πανω χερι;
  Αααχ δεν παμε καλα! Κυβερνηση δεν υπαρχει να...ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ; ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΗΝ...ΕΞΑΓΡΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ....ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ-ΔΥ ΤΟΥΣ;

  1. avatar JT

   φιλε μου εγω θα ηθελα η κομαντατουρ να παρεδιδε τον φακελο με τους απολυμενους στον υπουργο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει